Bota Botë e Çuditshme

Japoni, hoteli refuzon akomodimin e një izraeliti për shkak të luftës në Gaza!

Një hotel në qytetin japonez të Kiotos në prefekturën me të njëjtin emër në ishullin Honsho, refuzoi ilegalisht strehimin për një izraelit, duke përmendur lidhjet e mundshme me ushtrinë e atij vendi pjesëmarrës në konfliktin në Rripin e Gazës. Qyteti i dërgoi një letër menaxherit të hotelit duke thënë se një akt i tillë shkel ligjin që ndalon hotelet dhe objektet e tjera të refuzojnë të presin vizitorë përveç në rrethana të veçanta, raporton agjencia japoneze e lajmeve Kyodo.

Ambasada izraelite në Tokio kritikoi veprimet e hotelit këtë të premte, duke e quajtur incidentin “një rast të qartë diskriminimi që nuk përputhet me ligjin japonez të biznesit”. “Ky incident është pasojë e pikëpamjeve personale politike të punonjësit dhe është i papranueshëm në asnjë bazë”-thuhet në deklaratën e ambasadës.

Qyteti, pas kryerjes së një hetimi, njoftoi se arsyetimi i hotelit për refuzimin e një rezervimi në internet për një izraelit nuk është një arsye legjitime për refuzimin e ofrimit të akomodimit. Qyteti paralajmëroi hotelin për veprimin e paligjshëm.