Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota Tech

Japonia kthen sytë nga Hëna për burime ushqimi!

Japonia angazhohet në kërkime për prodhimin e burimeve të qëndrueshme të ushqimit në Hënë. Nëse arrihet objektivi, në të ardhmen do të zgjidhen sfida që vijnë si pasojë e ndryshimeve të klimës në tokë.

Qeveria dhe Agjencia Japoneze e Hapësirës po bashkojnë forcat me kompani të prodhimit të ushqimit e ato teknologjike, në një përpjekje për të bindur sektorin privat të përfshihet në biznesin e hapësirës.

Në projektin e financuar nga Tokio zyrtar, synohet të plotësohet kërkesa për furnizime ushqimore në misionet afatgjata, në Hënë. Përmes tij pritet të shqyrtohet rendimenti i prodhimit të brendshëm, si dhe planifikohet zhvillimi i teknologjisë për funksionimin e një objekti kultivimi me qark të mbyllur në Hënë.

Deri tani kanë konfirmuar pjesëmarrjen grupi i kërkimit të ushqimit hapësinor “Space Foodsphere”, prodhuesi i erëzave “Ajinomoto” dhe integruesi i sistemit “NTT Data”.

Sipas raportit të institucionit financiar ndërkombëtar “Morgan Stanley”, industria globale e hapësirës aktualisht me vlerë 350 miliardë dollarë, parashikohet të gjenerojë një trilion, pas 19 vitesh.