Celebrities Gossip

Ju mund të keni shkuar atje, por nuk ia dinit rëndësinë këtij restoranti të njohur kinez!

Vendlindja e Mbretëreshës Elizabeth II është tani vendi i një restoranti të njohur kinez. Monarkja lindi në një shtëpi të qytetit të vendosur në 17 Bruton Street në Mayfair në Londrën qendrore, më 21 prill 1926. Prindërit e saj ishin zhvendosur në pronën, e cila i përkiste gjyshërve të saj nga nëna, vetëm disa javë para lindjes së Mbretëreshës.

Duke qenë e bija e djalit më të vogël të Mbretit, në atë kohë ajo nuk pritej të bëhej mbretëreshë. Megjithatë, ajo u bë trashëgimtare e fronit kur babai i saj u bë Mbreti George VI pas abdikimit të vëllait të tij, mbretit Eduard VIII. Shtëpia origjinale ku lindi Mbretëresha nuk ekziston teksa më pasi u dëmtua rëndë në Blitz gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Megjithatë, adresa tani është shtëpia e “Hakkasan”, një restorant kinez që hapi dyert e tij në nëntor të vitit 2010. Pasuria aktualisht i përket familjes mbretërore të Abu Dhabit dhe është pjesë e një portofoli pronash në kryeqytet që besohet të jetë me vlerë 5 miliardë paund, raporton BBC News. Një pllakë në murin e restorantit të vlerësuar me çmime lexon:

Në këtë vend ndodhej shtëpia e qytetit të “Earl of Strathmore dhe Kinghorne” ku Elizabeth Alexandra Mary Windsor, më vonë për t’u bërë Madhështia e Saj Mbretëresha Elizabeth II, lindi më 21 prill 1926.

Një tjetër pllakë thotë:

Kjo pllakë iu kushtua në vitin jubilar të argjendtë të mbretërimit të saj, Madhërisë së saj Mbretëreshës që lindi këtu më 21 prill 1926.