Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Auto & Moto Tech

Ju ndoshta nuk e besoni por këto super makina nuk mund të blihen as nga miliarderët!

Marka prestigjioze e autoveturave “Abarth” do të prodhojë një supermakinë që nuk mund të blihet as nga miliarderët. “Abarth 1000 sp” është pasardhësja e makinës me të njëjtin emër që në vitet ‘60 fitoi gara rezistence, falë peshës së saj të lehtë dhe shpejtësisë maksimale prej 230 km/h.

E veçanta është se do të ketë vetëm një ekzemplar të kësaj makine të gjeneratës së re, që nuk do të jetë për shitje, por do të mund të shihet vetëm në ekspozita.

Makina të tilla ekzemplar në vitet 1960 u prodhuan nga disa kompani në zë, të cilat në atë kohë po mendonin për autoveturat futuriste dhe u vunë në garë me njëra-tjetrën, për të nxjerrë modelet më të çuditshme dhe më të shpejta.

Sot vetëm një pjesë e këtyre prototipave janë në qarkullim në gjendje pune dhe janë pjesë e auto-salloneve private të koleksionistëve miliarderë, që i ruajnë dhe kurojnë ato si vepra arti të rralla.

Rikujtojmë, se deri në vitin 2027, automjetet elektrike do të jenë më të lira në Europë sesa ato me një motor tradicional me benzinë ​​ose naftë. Rezultati, përfundimisht i papritur në një kohë kaq të shkurtër, përmbahet në një raport të thelluar të hartuar nga “Bloomberg”, sipas të cilit deri në vitin 2035 makinat elektrike dhe furgonët do të shiten pothuajse ekskluzivisht në BE.