Lifestyle Travel

Ju njohim me qytetet më të këqija për të jetuar!

Cilësia e jetës, mundësitë e punësimit dhe shërbimet publike efikase janë disa nga faktorët që i japin pikë një qyteti. Ekspertët e “The Economist” kanë nxjerrë listën me qytetet më të këqija në botë. Faktorë të tillë si stabiliteti, kujdesi mjekësor, kultura dhe mjedisi, arsimi dhe infrastruktura ndikojnë në indeksin e përgatitur nga media e sipërpërmendur. Mirëpo, në rastin e qyteteve më të këqija, janë marrë parasysh edhe elementë të tjerë, si episodet e luftës, dhunës dhe terrorizmit që ndodhin atje. Njihuni me 10 qytetet më të këqija për të jetuar:

1.Damask (Siri)
2.Lagos (Nigeri)
3.Tripoli (Libi)
4.Algjeri
5.Karaçi (Pakistan)
6.Port Moresbi (Papua Guinea e Re)
7.Dhaka (Bangladesh)
8.Harare (Zimbabve)
9.Duala (Kamerun)
10.Teheran (Iran)

Ndërkaq, sipas një raporti të përvitshëm të “The Economist”, kryeqyteti austriak, Vjena, kryeson sërish në raportin e qyteteve ku jetohet më mirë në botë. Vjena ia rrëmbeu vendin e parë qytetit të Zelandës së Re, Auckland, i cili zbriti në vendin e 34, për shkak të kufizimeve të pandemisë së koronavirusit, sipas raportit të Njësisë së Inteligjencës së “The Economist”.

Kur vjen vera, shumica prej nesh kanë një këngë në zemrat tona. Dhe kjo këngë luhet zakonisht me rreth gjashtë milionë decibel nga një artist live në një skenë masive në ndonjë fushë diku. Është e drejtë, është koha e festivalit. Problemi është se me ngritje të mëdha shpesh vijnë ulje të mëdha.

Edhe nëse jeni të uritur, keni ecur në këmbë në një fushat me baltë të Anglisë, ose thjesht jeni të dëshpëruar sepse argëtimi ka mbaruar, është një fakt i pranuar botërisht që duhet ta merrni me lehtësi për ditët që pasojnë një fundjavë dhe duhen kaluar duke kënduar. Për t’ju ndihmuar ta bëni këtë siç duhet, ne kemi gjetur hotelet më të mira pranë festivaleve më të mira në mbarë botën, të cilat, në kohën e shkrimit, janë ende të disponueshme.