Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Health & Beauty Love & Sex

Kanë kujdes apo duan të ushtrojnë kontroll mbi ju?! Ja çfarë duhet të mësoni për partnerin tuaj!

Ekziston një vijë e hollë midis kujdesit dhe kontrollit. Dhe ndonjëherë mund të jetë e vështirë të dallosh njërën nga tjetra. Por sapo sjellja e kujdesshme e partnerit tuaj të bën të ndihesh fajtor, i frikësuar ose inferior, duhet ta marrësh atë si një shenjë se ata mund të kenë kontroll mbi ty.

Kjo është arsyeja pse ne e hulumtuam këtë temë më thellë dhe mund të përcaktojmë situatat kur një partner mund të kalojë kufirin midis kontrollit dhe kujdesit.

1.Kompromiset bëhen sakrifica të njëanshme.

Kompromisi ka të bëjë me përmbushjen e partnerit tuaj duke mos lënë pas dore nevojat dhe ndjenjat tuaja në mënyrë që të kënaqni kërkesat e partnerit tuaj. Një partner i kujdesshëm gjithmonë do të bëjë çmos që të përpiqet të gjejë një gjuhë të përbashkët me ju, por një kontrollues do të vendosë ultimatume të rrepta pa marrë parasysh ndjenjat tuaja.

2.Standardet që keni vendosur për t’i bërë gjërat bëhen të padrejta.

Çdo marrëdhënie ka standarde ose rregulla që secili partner ndjek. Sidoqoftë, kur një partner fillon t’i shpërfillë ato standarde, por prapë pret që t’i respektoni, kjo do të thotë se ata po bëhen kontrollues.

3.Ata ju bëjnë të bëni gjëra që nuk ju pëlqejnë “për të mirën tuaj”.

Për shembull, nëse partneri juaj dëshiron që ju të hani më shumë perime ose t’ju motivojë për të ushtruar në mënyrë që të përmirësoni sjelljen tuaj dhe të lehtësoni dhimbjen e shpinës, partneri juaj kujdeset për mirëqenien tuaj. Por nëse partneri juaj ju bën të hani ushqim të shëndetshëm dhe të ushtroheni edhe nëse nuk doni të përmirësoni mënyrën se si dukeni, ata fillojnë të lënë pas dore nevojat tuaja për të kënaqur të tyret.

4.Gjërat që ndani me ta fillojnë të shkelin kufijtë tuaj personal.

Është e natyrshme që partneri juaj t’ju kërkojë të ndani me ta disa gjëra personale për veten tuaj. Sidoqoftë, nëse partneri juaj ju bën presion për t’i thënë diçka që nuk ndiheni rehat ta ndani, kjo do të thotë që ata nuk kujdesen për atë se si ju ndiheni. Në vend të kësaj, ata duan të dinë më shumë për ju dhe pikat tuaja të dobëta në mënyrë që të mund të kenë kontroll mbi ju dhe një ditë të përdorin dobësitë tuaja kundër jush.

5.Ata po pengojnë qëllimet tuaja profesionale sepse nuk duan që ndjenjat tuaja të lëndohen.

Nëse keni ambicie të mëdha, qofshin ato profesionale apo personale, një partner i kujdesshëm që mendon se nuk jeni gati t’i ndiqni ato do t’ju motivojë të përmirësoni aftësitë tuaja në mënyrë që të përmbushni qëllimet tuaja. Nga ana tjetër, një partner kontrollues nuk do t’ju japë mbështetjen që ju nevojitet. Ata do t’ju bëjnë të dyshoni në veten tuaj, duke thënë se ata kanë frikë që ju të provoni sepse do të zhgënjeheni nëse nuk keni sukses.

6.Thjesht ndiheni sikur po dominoheni

Asnjë marrëdhënie nuk duhet t’ju bëjë të ndiheni të pasigurt ose të palumtur. Nëse partneri juaj është vërtet i kujdesshëm, ju do të ndiheni të pranuar, të dashur në praninë e tyre. Por nëse vazhdimisht merrni kërcënime dhe ultimatume nga partneri juaj për largimin nga ju për shkak të gjërave që keni bërë, ka shumë të ngjarë që të keni një marrëdhënie kontrolluese.