Horoskopi

Katër mënyra për të treguar se e keni takuar shpirtin tuaj binjak!

Një sondazh i “YouGov” i vitit 2021 zbuloi se 60% e amerikanëve besojnë në konceptin e një shpirti binjak. Ne kemi shumë njerëz për të fajësuar për idenë e “soulmate”, por fajtori i OG është babai i filozofisë dhe vetë bartësi i togas, Platoni. Në “Simpozium”, meditimi i Platonit mbi instinktin dhe dëshirën, ai e vlerëson dëshirën tonë për partneritet dhe bashkim besimit se njerëzit dikur ishin të bashkuar, të kompletuar me dy fytyra dhe një grup të dyfishtë krahësh dhe këmbësh.

Si ndëshkim për krenarinë dhe sfidën tonë, babi Zeus na ndau në dy entitete me fuqinë e zjarrit të rrufesë së tij. Kjo shkëputje na dënoi/caktoi të kërkonim në Tokë gjysmën tjetër, ose shpirtin binjak. Me këtë në mendje dhe njohjen e plotësisë individuale si udhërrëfyesin tonë, unë ju sjell një listë të mënyrave se si astrologjia po ju thotë butësisht se keni takuar një nga shpirtrat tuaj binjakë dhe besoni se e keni takuar tashmë. Lexoni për të mësuar më shumë.

Shtëpia e shtatë

Në astrologji, shtëpia e shtatë njihet si shtëpia e partneritetit dhe kontratave, duke përfshirë por pa u kufizuar në martesë. Brenda grafikut tuaj individual, ju mund ose nuk mund të keni një vendosje planetare në shtëpinë tuaj të shtatë, por të gjithë kanë shtëpinë e shtatë në tabelën e tyre natale. E njohur si pasardhësi, shenja që sundon shtëpinë tuaj të shtatë është përballë shenjës së ashendentit tuaj, ose ngritjes dhe tregon se çfarë ju tërheq tek partneri dhe cilat janë pritshmëritë tuaja kur bëhet fjalë për angazhimin.

Kur dy njerëz kanë ashendentë të kundërt, energjitë e kundërta tërheqin dhe komplimentojnë njëri-tjetrin. Për shembull, nëse jeni një Binjak në rritje, shenja në shtëpinë tuaj të shtatë, ose pasardhësi juaj do të ishte Shigjetari. Me fjalë shumë të thjeshta, nëse shtëpia juaj e shtatë udhëhiqet nga Shigjetari, mund të kërkoni një bashkëshort që mishëron këtë arketip të një mendjeje optimiste dhe të hapur, një përkulje të rreptë, sjellje të së vërtetës, kukulla arsimore, dashuri për rrugën e humbur, rock n’ roll eksperimental bon vivant dhe nga ana tjetër ju mund të dëshironi një partneritet jo tradicional në të cilin liria është parësore, ndershmëria festohet dhe udhëtimi në distanca të gjata është një konstante.

 

Aspektet e nyjeve

Në astrologji, Nyja Veriore tregon se ku po shkoni dhe gjithçka që duhet të jetë ende, ndërsa Nyja Jugore tregon përvojat tuaja të kaluara të jetës; ku keni qenë dhe çfarë ju ka sjellë atje ku jeni. Në një tabelë sinastrie, nëse planetët e partnerit tuaj, veçanërisht Venusi, Plutoni, Neptuni ose Jupiteri formojnë një aspekt me nyjen tuaj jugore, mund të nxirrni se keni pasur, për mirë ose për keq, një përvojë të kaluar jetësore me atë person se sa e fuqishme është ju tërheq së bashku në të tashmen. Mund të ketë një ndjenjë të fatit, deja vu për ju të dy ose edhe një neveri të menjëhershme që u kthye shpejt në tërheqje.

Aspektet e Nyjes Jugore mund të jenë të ndërlikuara pasi ato ndihen të destinuara, të njohura dhe të papërfunduara për palët e përfshira, por kanë potencialin të inkurajojnë përsëritjen e modeleve të dëmshme ose kufizuese ose një mësim jete që tashmë është zotëruar. Në të kundërt, lidhjet midis planetëve dhe Nyjes së Veriut tregojnë për një çift që ka punë për të bërë dhe një mision për të përmbushur në këtë mishërim të tanishëm.

Sinastria e Hënës së Diellit

Një tregues i lehtë dhe i dukshëm i afinitetit të thellë mund të gjendet në aspektet e diellit/hënës mes partnerëve. Kur dielli i njërit partner formon një aspekt me hënën e personave të tjerë, ekziston një sinergji e vërtetë binjake shpirti. Personi hënor e mbështet personin diellor me skela emocionale ndërsa dielli e gjallëron dhe frymëzon hënën. Për sa i përket shembujve të të famshmëve të kësaj energjie, hëna e Britney Spears është pikërisht në lidhje me diellin e Justin Timberlake në Ujori.

Ne mund të shohim se si kjo marrëdhënie i bëri dhe nuk i bëri të dyja palët. Për më tepër, hëna e Spears është në lidhje me Nyjen Jugore të Timberlake, duke treguar një lidhje të thellë dhe disa jetë të thella të kaluara, dridhje karmike mes tyre. Shtojini kësaj që Spears dhe Timberlake kanë Venusin, planetin e dashurisë, të lidhur në Bricjapin. Kjo sinergji e kryqëzuar ylli shpjegon kaq shumë për çiftin, duke përfshirë, por pa u kufizuar në prirjen e tyre për veshjet e xhinseve dhe jetëgjatësinë e magjepsjes sonë kolektive me marrëdhënien e tyre.

Jupiteri, Juno dhe vitet e arta të Jupiterit kthehen

Përkundër faktit se Zeusi është perëndia që na ndau fillimisht, Jupiteri, planeti i quajtur sipas homologut të tij romak, mund të ndriçojë lidhjet tona binjake shpirtërore. Jupiteri është perëndia i madh i praruar i zodiakut, ky planet zgjeron gjithçka që prek dhe për sa i përket marrëdhënieve, zbulon se kë dhe si mund të duam në kapacitetin tonë më të lartë. Kur shikojmë Jupiterin në tabelën e lindjes, marrim parasysh si shenjën ashtu edhe vendosjen e shtëpisë. Për shembull, nëse keni Jupiterin në Luan në shtëpinë e tretë, partneri juaj ideal për zgjerim dhe përmbushje mund të jetë dikush që mishëron cilësitë e Luanit të ngrohtësisë, trimërisë dhe performancës.

Asteroidi Juno, i quajtur për gruan e motrës së Jupiterit, mbretëresha e perëndive dhe hyjnia mbrojtëse e martesës dhe pjellorisë, (Hera në traditën greke) mund të ndihmojë të dalloni se kush mund të jetë shpirti juaj binjak. Edhe pse Jupiteri dhe Juno ishin rrallë besnikë ndaj njëri-tjetrit, ata mbetën të përkushtuar ndaj marrëdhënies kryesore që ndanë.