Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Health & Beauty

Keni pirë medikamentin për dhimbje dhe ende nuk ndiheni mirë? Ja sa kohë duhet që ai të bëjë efektin

Sa kohë duhet që një medikament të fillojë të bëjë punën e tij dhe ne të na pakësohen dhimbjet? Nuk është për t’u habitur që kjo pyetje është një nga kërkimet kryesore në faqet e internetit të shëndetit dhe forumet në internet. Keni blerë një medikament me shpresën se do të ndiheni më mirë dhe pasi ta keni pirë, do të donit të dini saktësisht se kur do të filloni të ndiheni me të vërtetë mirë.

Sidoqoftë, si shumica e gjërave që lidhen me shëndetin tuaj, kjo pyetje në dukje e thjeshtë ka një përgjigje mjaft komplekse.

Zgjidhni një medikament që ju i besoni plotësisht

Në një botë ideale, gjërat do të shkonin kështu: Le të themi se ishit të lodhur, kishit ftohtë dhe ndiheshit çuditshëm gjatë gjithë kohës, dhe mjeku juaj ju diagnostikoi se keni anemi nga mungesa e hekurit. Ju morët një suplement me përmbajtje hekuri të rekomanduar nga mjeku, përveç ndjekjes së rekomandimeve dietetike të një nutricionisti. Dy deri në katër javë më vonë, ju vini re se ndiheni pak më mirë dhe trajtimi ka funksionuar.

Por le të jemi të sinqertë – nuk ndodh gjithmonë aq pa probleme. Shumicën e kohës, ne lexojmë një artikull ose blog që përmend simptomat që po kalojmë çdo ditë dhe më pas vendosim të marrim çdo medikament që përmendet. Kjo mund të jetë mirë – në fakt, nëse është një burim i besueshëm, kështu në fakt shumë njerëz fillojnë udhëtimin e tyre drejt të qenit të shëndetshëm. Por nëse burimi është vetë kompania e suplementeve, ose po e lexoni artikullin në një moment hipokondrie, atëherë ka shumë mundësi që produkti të mos i largojë shqetësimet tuaja. Bëni kërkime para se të shtoni suplemente (ose ndonjë gjë tjetër) në rutinën tuaj shëndetësore.

Sa kohë para se të fillojë të funksionojë medikamenti?

Pasi të keni gjetur një medikament me të cilin ndiheni të sigurt, mund të kuptoni se sa kohë do ai suplement të fillojë të bëjë punë në varësi të disa kritereve.

1.Doza e suplementit që po merrni

2.Sa e absorbon trupi juaj atë që po konsumoni

3. Niveli i mungesës së lëndëve ushqyese në trupin tuaj