Food & Drink Health & Beauty

Këshilla për ushqimin, ndryshime të vogla në dietën tuaj që mund të ndihmojnë të plakeni shëndetshëm!

Nëse doni të filloni të keni një mënyrë jetese më të shëndetshme, nuk duhet domosdoshmërisht të ndryshoni plotësisht dietën tuaj. Ndonjëherë, duke bërë vetëm një rregullim të vogël dhe duke qenë të vetëdijshëm për zakonet tona të të ngrënit, mund të na ndihmojë të arrijmë qëllimet afatshkurtra dhe afatgjata, duke përfshirë plakjen e mirë.

Ne kemi bashkuar disa ndryshime të vogla që mund t’ju ndihmojnë të ulni rrezikun e sëmundjeve që lidhen me plakjen, si konsumimi i tepërt i mishit të përpunuar, pasi ato janë një rrezik i madh për shëndetin tuaj, duke përfshirë mishin, sallamin dhe proshutën, prandaj shmangni këto herë pas here.  Shtoni ngjyrë në dietën tuaj, kjo do të thotë se duhet të përfshini më shumë fruta dhe perime, nga boronicat dhe qershitë tek spinaqi dhe lakra jeshile.

Ju gjithashtu duhet të shmangni ushqimet e paketuara që përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, si shembull mund të jenë patatet e skuqura, pica të ngrira, biskota. Megjithatë, nëse do të hani ushqime të paketuara, provoni të përdorni opsione më të shëndetshme si kikirikët, bajamet ose lajthitë.

Ju nuk keni nevojë të përqendroheni shumë te suplementet, por nëse jeni aktiv dhe stërviteni rregullisht, mund të zgjidhni pluhur proteine ​​të pa ëmbëlsuar me sa më pak përbërës të jetë e mundur. Një opsion i mirë për ndërtimin e muskujve dhe humbjen e yndyrës është izolimi i proteinës, nëse mund të toleroni bulmetin.