Celebrities Showbiz

Këto deklarata të fundit të aktorit Sean Penn po bëjnë xhiron e rrjetit…

Sean Penn po shpjegon komentet që ai bëri më parë në lidhje me pikëpamjet e tij mbi burrat që po “feminizohen jashtëzakonisht” në kulturën e sotme. Në një intervistë të re me “The Independent”, duke promovuar filmin e tij të fundit, “Flag Day”, Penn diskutoi se si personazhi i tij, një mashtrues dhe grabitës bankash, në përshtatjen filmike të kujtimeve të Jennifer Vogel të vitit 2004 lidhet me “të drejtën e mashkullit të bardhë amerikan”. Aktori tha se është diçka që ai e ka dëshmuar në shumë njerëz rreth tij sot.

Ose më mirë, duhet të them, me besimin se kjo ëndërr amerikane që iu është premtuar atyre u jep atyre të drejtën për këtë. Dhe kjo është një lidhje shumë e vështirë për t’u korrigjuar.

Pas këtyre komenteve, Penn-it iu kërkua të sqaronte një deklaratë të mëparshme në intervistë që ai bëri në lidhje me faktin se burrat në kulturën amerikane po “feminizohen jashtëzakonisht” në përpjekjet e vazhdueshme për të adresuar dhe sfiduar rolet dhe normat gjinore.

Mendoj se ka shumë gjene frikacake që i bëjnë burrat të lënë pantallona e të veshin fustane. Unë njoh gra shumë të forta që nuk e marrin maskulinitetin si shenjë shtypjeje ndaj tyre.

Përfaqësuesit e Penn refuzuan të komentojnë. Në një intervistë të 14 janarit me gazetën britanike “iNews” në lidhje me punën në filmin e tij të ri me vajzën e tij Dylan, aktivizmin e tij politik, ndjenjat e tij të përziera për gazetarinë dhe fisnikërinë e mediave sociale, aktori tha se ai po sheh një “mungesë të sjelljes mashkullore” në ditët e sotme.

Unë jam në klubin që beson se burrat në kulturën amerikane janë feminizuar në mënyrë të egër. Nuk mendoj se të qenit brutal, të paturit e pandjeshmërisë ose mungesës së respektit për gratë të bën më mashkullor. Por unë nuk mendoj se për të qenë të drejtë me gratë, ne duhet të bëhemi si ato.