Celebrities Gossip Showbiz

Kim Kardashian theu rregullat dhe është gjobitur me shumën marramendëse!

Kim Kardashian është gjobitur me 1.26 milionë dollarë nga SEC për dështimin për të zbuluar se ajo ishte paguar 250,000 dollarë për të promovuar një kriptomonedhë në Instagram. Në qershor 2021, Kardashian promovoi kriptomonedhën Ethereum Max në InstaStory-n e saj.

A jeni të interesuar për kripto? Kjo nuk është këshilla financiare, por për të ndarë atë që miqtë e mi sapo më thanë për Ethereum Max Token!

Kardashian shtoi hashtagun #AD, i cili sinjalizonte se postimi ishte paguar. Megjithatë, ajo nuk tregoi se ajo ishte paguar 250,000 dollarë për postin, që SEC thotë se ishte një shkelje e ligjeve të letrave me vlerë. Tani, Kardashian duhet të refuzojë punët e promovimit të kriptove për tre vjet. Në një deklaratë që njoftoi gjobën e Kardashian të hënën, kryetari i SEC Gary Gensler tha:

Rasti i Kardashian shërben gjithashtu si një kujtesë për të famshmit dhe të tjerët se ligji u kërkon atyre t’i tregojnë publikut se kur dhe sa paguhen për të promovuar investimin në letra me vlerë.

Ligjet federale të letrave me vlerë janë të qarta se çdo personazh i famshëm ose individ tjetër që promovon një siguri të aseteve kripto duhet të zbulojë natyrën, burimin dhe shumën e kompensimit që ka marrë në këmbim të promovimit.