Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Lifestyle

Kini kujdes nga meshkujt me këto tipare sepse ka shumë gjasa t’ju tradhëtojnë!

Momenti kur zbulon se partneri të tradhton me dikë tjetër, është padyshim momenti më i keq i jetës suaj. Të gjithë ne mund të përjetojmë një situatë të ngjashme, ndaj nëse ju ndodh, në këtë link janë gjërat që duhet të bëni për të çliruar veten. Kur je e dashuruar, është e vështirë të besosh ose të pranosh që partneri yt është i aftë të tradhtojë.

Megjithatë, një studim i ri sugjeron se meshkujt e pabesë mund të zbulohen që në momentin që i takoni me një vështrim të thjeshtë në fytyrën e tyre. Në një studim të publikuar nga ‘Royal Society Open Science’, ekspertët zbuluan se meshkujt me tipare më ‘mashkullore’ të fytyrës kishin më shumë gjasa të tradhtonin partneret e tyre.

Ky përfundim doli, pasi një grupi pjesëmarrësish heteroseksualë iu prezantuan një seri fotografish të 189 burrave dhe grave iu kërkua t’i gjykojnë ata në një shkallë nga 1 deri në 10 se sa gjasa kishin ata të tradhtonin, duke u bazuar vetëm nga pamja e tyre. Si rezultat, burrat që pjesëmarrësit kishin përzgjedhur ishin në fakt të njëjtët burra që kishin pranuar se kishin tradhtuar partneren e tyre.

Këta burra kishin të gjithë tipare ‘mashkullore’ si vetulla të trasha, nofulla të theksuara dhe buzë të holla. Megjithatë, ekipi hulumtues theksoi se shumë faktorë të tjerë duhet të merren parasysh kur vendoset nëse dikush është i aftë të jetë i pabesë. Në mënyrë të ngjashme, Dr Kristen Knowles, një psikologe nga Universiteti Queen Margaret në Edinburg, tha për “The Guardian”:

Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se këto sjellje janë tepër komplekse dhe ka të ngjarë të ndikohen nga shumë faktorë, duke përfshirë efektet sociale dhe kulturore, personalitetin, gjenetikën dhe përvojat e jetës.

Ndërkaq, është një mendim i zakonshëm në shoqëri që burrat tradhtojnë më shpesh, ndërsa një grua e lënë pas dore emocionalisht qan në shtëpi. Pra, çfarë ndodh kur ato role ndryshojnë? A ka ndonjë arsye pse disa gra tradhtojnë burrat e tyre, edhe kur ai është besnik?

Gratë që tradhtojnë kanë një arsye po aq sa burrat, por askush në të vërtetë nuk flet për të. Ne gjithmonë flasim që burrat mashtrojnë, jini të kujdesshëm. Por gratë nuk mashtrojnë asnjëherë, sikur pabesia femërore është tabu. Ne të gjithë jemi njerëz dhe nganjëherë bëjmë gabime. Por ekziston një model i ri i tradhtisë në të cilin gjithnjë e më shumë burra kërkojnë këshilla pasi mësojnë se gratë e tyre po i tradhtojnë.

Këta burra flasin për mënyrën se si kanë qëndruar besnikë, duke shpresuar se do të jenë në gjendje ta falin çështjen dhe të qëndrojnë së bashku me gruan e tyre të dashur.

Vlen të përmendet se shumë prej këtyre burrave besnikë sfiduan normat gjinore, duke lejuar veten të jenë të prekshëm dhe duke kërkuar ndihmë. Ata kanë një inteligjencë të lartë emocionale, shprehin hapur emocionet e tyre dhe i ndiejnë gjërat thellë dhe me pasion.

Samantha Burns, një eksperte e marrëdhënieve për Your Tango, thotë se përmes hulumtimit të saj të gjerë mbi dallimet gjinore dhe pabesinë, ajo ka treguar se gratë tradhtojnë për arsye emocionale, duke përdorur dashurinë ose lidhjen e fortë si një justifikim për veprimet e tyre, ndërsa burrat mashtrojnë më shumë për arsye fizike, të tilla si pakënaqësia, jeta e tyre seksuale ose për shkak të tërheqjes fizike.