Auto & Moto

Koncepti i fundit i Audi-t është një ndërthurje mes versionit luksoz dhe kamionit!

Audi sapo ka zbuluar konceptin Activesphere, modelin e katërt në seri. Makina është një model ‘coupe’ luksoz që mund të shndërrohet në një kamionçinë për transportin e pajisjeve sportive. Madje ka hapësirë të mjaftueshme për dy biçikleta elektronike në shtratin e ngarkesave. Makina ofron një rreze prej mbi 600 km dhe kohë karikimi jashtëzakonisht të shpejtë falë teknologjisë 800 volt. Në më pak se 25 minuta, bateria 100 kWh ngarkon nga 5 në 80 për qind.

Me një distancë vërtet mbresëlënëse nga toka, rrota të mëdha 22 inç dhe një ‘hatchback’ që mund të shndërrohet në një shtrat të hapur ngarkese me prekjen e një butoni, ‘Activesphere’ përshkruhet si koncepti më i gjithanshëm i Audi-t. Activesphere është “kulmi” i koncepteve të sferës së prodhuesit gjerman të automjeteve, katër koncepte që përfaqësojnë secilën nga katër unazat në logon e Audi. Dhe Activesphere nuk është vetëm një eksperiment dizajni.

Ai gjithashtu ndodhet në krye të një platforme modulare të lëvizjes elektrike që Audi po zhvillon në bashkëpunim me kompaninë Porsche që do të ketë implikime në botën reale për automjetet e prodhimit të ardhshëm. Platforma e Activesphere quhet Premium Platform Electric, ose PPE, dhe do të ketë një makinë të ardhshme të performancës Audi që do të dalë më vonë në 2023. Audi thotë:

Platforma PPE do të përfshijë arkitekturë 800 volt për të mundësuar karikim të shpejtë, ngjashëm me Audi E-tron GT Quattro. Kjo do të thotë të bëni deri në 300 kilometra me vetëm 10 minuta karikim. PPE do të strehojë një gamë të paprecedentë të automobilave me volum të lartë, duke përfshirë SUV dhe CUV me distancë të lartë nga toka, si dhe makina me një siluetë të sheshtë që janë pjesë e gamës kryesore të produkteve të Audi, siç është seria Audi A6, dimensionet e jashtme dhe Baza e rrotave është pothuajse identike me konceptin e sferës aktive të Audi.