Lifestyle Love & Sex

Kur mendoni se e keni hedhur pas krahëve, ish-partneri rishfaqet! Por pse?!

Më në fund e keni lënë pas krahëve ish-in tuaj. Ju keni vazhduar me jetën tuaj dhe ndoshta keni filluar të takoheni me dikë të ri. Por më pas ai ose ajo rishfaqet papritmas dhe kërkojnë një mundësi të dytë. Pse ndodh kjo do pyesni veten… Janë disa shkaqe më të shpeshta që bëjnë që ish-i të rikthehet tek ne…

Kanë ndryshuar

Ata dëshirojnë të tregojnë që tani kanë ndryshuar, janë bërë më të mirë dhe kanë kuptuar se ku kanë gabuar. Në qoftë se ata vërtet kanë ndryshuar, kjo është një mundësi që ta provoni përsëri. Megjithatë, shpeshherë është fjala për egon e tij, i cili nuk mund të durojë që dikush të ketë mendim të keq për të.

Ju keni ndryshuar

Model i ri flokëh, disa kilogramë më pak apo qëndrimi tjetër ndaj jetës. Pra, nga ish-i ‘i mërzitshëm’, bëheni vajza të cilën nuk duhej ta braktiste. Kjo është diçka e mirë për egon femërore, mirëpo realisht, kjo është mënyra e vetme që ish-partneri t’ju thotë se si tani jeni mjaft të mira për të. Pyetja është se a është ai ende i mirë për ju.

Partneri i ri

Asgjë tjetër nuk ua hap sytë ish-partnerit përveç faktit kur je e lumtur me dikë tjetër. Fryma e tij garuese zgjohet, ndërkaq nevoja që të tregohet se është më i mirë se partneri yt i ri është aq e madhe sa që thjesht dëshiron të të ketë me patjetër. Edhe pse edhe kjo i përshtatet egos sonë, kthimi te ish-partneri i këtillë nuk është një ide e mirë, sepse nuk të dëshiron ty, por dëshiron të bëhet fitimtar ndaj partnerit tënd të ri.

E kanë kuptuar se çfarë kanë humbur

Ndodh ndonjëherë që thjesht ish-i e ka kuptuar se ka gabuar dhe se nuk është dashur ta braktiste të dashurën. Ndodh edhe kjo. Nëse vërtet tregon se të dëshiron dhe është i gatshëm që të angazhohet më shumë në lidhjen tuaj, nuk është keq t’ia japësh edhe një shans. Ndoshta vërtet ka ndryshuar për mirë.

Ata e kuptuan se beqaria nuk është aq e mirë sa mendonin se do të ishte

Ish-i juaj mund të ketë zbuluar se në fakt, bari nuk është më i gjelbër në anën tjetër. Ndoshta ata nuk e kuptuan se sa shumë do t’u mungonte të të kishin pranë. Ndoshta ata menduan se do të ishin mirë duke qenë beqarë, por në të vërtetë, ishte diçka e çuditshme. Në mendjen e tyre, ata mund të kishin menduar se do të ishin festa pa pushim, argëtim pa fund dhe shumë opsione të reja romantike emocionuese për t’u eksploruar. Por realiteti është shpesh se beqaria mund të jetë plot zhgënjime. Nuk është gjithmonë aq e lehtë të gjesh dashurinë sa do të shpresonim.

Ata duan të jenë sërish në qendër të vëmendjes

Tani ju keni ecur përpara, ata ndoshta nuk do të tërheqin më vëmendjen tuaj. Dhe kjo mund t’i çmendë ata. Për të qenë të sinqertë, shumica prej nesh pëlqejnë vëmendjen, disa më shumë se të tjerët. Në fakt, disa njerëz ushqejnë vetëvlerësimin e tyre nga vëmendja e të tjerëve. Ndërsa ndaloni së interesuari, tërhiqni vëmendjen dhe e çoni diku tjetër. Ju nuk po i ndiqni ata. Dhe befas, ata janë kthyer në jetën tuaj. Ata duan të jenë sërish qendra e vëmedjes.

Ata janë të vetmuar

Pas një ndarjeje fillestare, është e zakonshme të ndjeni lehtësim. Sidomos nëse marrëdhënia kishte pasur probleme. Mund të jeni ndjerë sikur e keni rikthyer lirinë. Ndoshta edhe ata e shijuan atë liri për një farë kohë, duke dalë dhe duke shfrytëzuar në maksimum jetën e tyre si beqarë. Por pas një kohe të vetëm, ish-i juaj mund të kishte filluar të ndihet goxha i vetmuar. Ata mund të fillojnë të pyesin veten nëse dikush tjetër do t’i dojë ashtu siç i keni dashur ju. Nëse ata janë mësuar të kenë dikë pranë, mund të duket sikur një boshllëk ka mbetur në jetën e tyre.