Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Food & Drink

Kurseni kohën, zbuloni disa sekrete si të mbaroni punë shpejt në supermarket

Është një e vërtetë e padiskutueshme në jetë: Blerja në supermarket duket se zgjat shumë më shumë sesa planifikojmë. Sa herë e keni parë orën tuaj dhe keni kuptuar me tmerr që keni kaluar një orë duke marrë produkte për javën?

Më poshtë do të gjeni disa truke që do t’ju ndihmojnë të shpejtoni këtë proces që kërkon kohë:

Bëni një listë para se të shkoni në supermarket

Catherine Alford, një specialiste e shpenzimeve, thotë se edhe njerëzit me lista të supermarketeve mund të binden lehtësisht nga ofertat, kështu që ajo rekomandon që të merrni parasysh se cilat do t’ju përfitojnë vërtet përpara blerjeve., Kështu që ju të dini se cilin të kaloni pa një mendim të dytë.

Organizoni listën sipas kategorisë së ushqimit

Filloni të shkruani listën tuaj sipas kategorisë së produktit, të tilla si qumështi, perimet dhe të ngrirat. Në këtë mënyrë ju kurseni kot dhe pa vlerë kur kurseni kohë të vlefshme.

Shkoni për pazare vetëm

Blerja mund të jetë më e këndshme me miqtë, por financieri Brad Hines shpjegon se të tjerët ndoshta do të shtojnë më shumë kohë në procesin tuaj të vendimmarrjes dhe do t’ju shpërqendrojnë nga ato që ju duhet të blini.

Qëndroni në një dyqan specifik

Është mahnitëse se sa shpejt mund të bëni blerjet tuaja kur e dini saktësisht se ku po shkoni dhe nuk ndaleni vazhdimisht për të kërkuar ndihmë nga punonjësit. Nëse shkoni gjithmonë në të njëjtin vend, përfundimisht do ta mësoni atë si pjesa e pasme e dorës – dhe do të filloni të ndërtoni marrëdhënie me stafin. Përveç kësaj, nëse stafi atje e di se çfarë po blini, ata do të jenë në gjendje t’ju shërbejnë më shpejt.

Nëse dyqani nuk është i madh, anashkaloni karrocën e madhe

Kur keni kaq shumë hapësirë ​​në karrocë, ka më shumë të ngjarë ta mbushni atë me gjëra të ndryshme, edhe nëse ato nuk janë në listën tuaj.

Blerja e markave të caktuara

Mund të jetë e mërzitshme, por padyshim që është më e shpejtë. Ju mund lehtë, madje pa e kuptuar, të humbni një orë duke parë të gjitha opsionet e ndryshme në raft. Si Jamie Novak, autori i “Keep Keep Toss That” thotë se përkushtimi ndaj një marke është thelbësore: “Kur të dini se çfarë të merrni do të kurseni kohë”.

Zgjidhni me mençuri në cilën arkë do të shkoni

Ndërsa instikti juaj i parë është të shmangni personin me shportën e tejmbushur, mendoni përsëri. Ndonjëherë është më mirë të presësh pas një personi me shumë artikuj që mund të jenë të shpejtë, sesa të presësh pas shumë njerëzve në korsinë e shprehur, ku punonjësi duhet të skanojë secilin artikull dhe ta vendosë në çanta. Përveç kësaj, ekziston një shans i mirë që një prej këtyre klientëve të ketë një çështje të paparashikuar që do të kërkojë kohë për t’u zgjidhur.