Health & Beauty

Ky është sekreti që ju nevojitet për një gjumë më të mirë!

Trupi i njeriut përjeton natyrshëm një ulje të temperaturës së trupit para gjumit të natës. Shkencëtarët kanë zbuluar se duke ndikuar në këtë proces natyror të rregullimit të temperaturës, dushet mund të ndikojnë në gjumë.

Por kur është koha e valës së të nxehtit, një dush i nxehtë mund të jetë gjëja e fundit që dëshironi. Megjithatë, rezulton se kjo mund të jetë çelësi për të ndihmuar në rregullimin e temperaturës së trupit tuaj dhe, si e tillë, për t’ju mbyllur sytë për gjumë më shpejt se sa mund ta prisni.

Shkencëtarët besojnë se duke e zhytur trupin në ujë të ngrohtë, ndihmohet procesi natyror i rregullimit të temperaturës, duke përmirësuar si rezultat gjumin. I quajtur “efekti i banjës së ngrohtë”, shkencëtarët supozojnë se kjo metodë është thelbësore në menaxhimin efektiv të temperaturës së trupit tuaj. Sleep Foundation thotë:

Një banjë ose dush i ngrohtë para gjumit mund të bëjë më shumë sesa thjesht të përmirësojë gjumin. Në orët para gjumit, temperatura thelbësore e trupit të njeriut ftohet natyrshëm, ndërsa temperaturat e lëkurës së duarve dhe këmbëve rriten. Një numër në rritje i kërkimeve sugjeron se marrja e një dushi të nxehtë ose një banjë para gjumit mund të përmirësojë gjumin.