Bota Botë e Çuditshme

Ky mund të jetë miu më i vjetër në botë sipas kopshtit zoologjik të San Diegos!

Zyrtarët e kopshtit zoologjik të San Diegos thanë se ata po kërkojnë njohjen e Rekordeve Botërore të Guinness për një mi të Paqësorit që besohet të jetë më i moshuari në botë në moshën 9-vjeçare. Aleanca e Kafshëve të Egra të Kopshtit Zoologjik të San Diegos, e cila drejton kopshtin zoologjik, tha se një mi xhepi i Paqësorit i quajtur Pat, për nder të aktorit Patrick Stewart, besohet të jetë miu më i vjetër i gjallë në botë në moshën 9 vjeç e 5 muaj.

Pat ka lindur në kopshtin zoologjik më 12 korrik 2013 dhe Aleanca e Kafshëve të Egra tha se do të zhvillojë një ngjarje të veçantë më 8 shkurt për të festuar jetëgjatësinë e miut dhe përpjekjen për të siguruar titullin e Rekordeve Botërore Guinness si miu më i vjetër i gjallë në kujdesin e njerëzve.

Një gjyqtar i Rekordeve Botërore Guinness është planifikuar të marrë pjesë në ngjarje për të verifikuar moshën e Pat. Miu i xhepit i Paqësorit është lloji më i vogël i miut në Amerikën e Veriut dhe kopshti zoologjik krijoi një program mbarështimi për speciet në vitin 2012 për të ndihmuar në kompensimin e rënies së popullsisë. Miu më i vjetër i cili është njohur ndonjëherë nga Rekordet Botërore Guiness quhej Fritzy dhe ngordhi në vitin 1985 në moshën 7 vjeç e 7 muaj.