Bota

Ky vend do të ndalojë dhënien me qira të apartamenteve për turistët!

Barcelona ka njoftuar se do të ndalojë dhënien me qira të apartamenteve për turistët deri në vitin 2028, një veprim i papritur drastik që kërkon të frenojë kostot e larta të strehimit dhe ta bëjë qytetin të jetueshëm për banorët. Kryetari i qytetit, Jaume Collboni, tha se deri në nëntor 2028, Barcelona do të heqë licencat e 10,101 apartamenteve të miratuara aktualisht si qira afatshkurtra. “Ne po përballemi me atë që besojmë se është problemi më i madh i Barcelonës,”-tha Collboni në një ngjarje të qeverisë së qytetit.

Deri në 25,000 turistë mbërrijnë në qytet çdo ditë. Bumi i qirave afatshkurtra në Barcelonë, qyteti më i vizituar i Spanjës nga turistët e huaj, bëri që disa banorë të mos mund të përballonin një apartament pasi qiratë u rritën me 68% në 10 vitet e fundit dhe kostoja e blerjes së një shtëpie u rrit me 38%. Spanja renditet ndër tre vendet më të vizituara në botë. Qeveritë lokale kanë njoftuar kufizime për qiratë afatshkurtra në vende të tilla si Ishujt Kanarie të Spanjës, Lisbona dhe Berlin në dekadën e fundit.

Çfarë duhet të bëni në qytetin e Barcelonës? Barcelona në Spanjë është një qytet plot me muze, parqe, monumente të Antoni Gaudí dhe pika të tjera kryesore. Qyteti i Barcelonës ofron më shumë se vetëm atraksionet dhe pamjet e famshme si Sagrada Familia, Park Guell dhe Camp Nou. Atraksioni numër 1 absolut në Barcelonë në Spanjë është Sagrada Familia; Katedralja e shenjtë e projektuar nga Antoni Gaudi. Kisha e papërfunduar ndoshta do të përfundojë në vitin 2026 dhe duhet të jetë pjesë e pushimit tuaj të qytetit. Sigurohuni që gjithmonë të blini bileta për Sagrada Familia disa ditë përpara!