Aktualitet

Leku forcon pozitat!

Në tregun e këmbimit valutor vendas, sot leku forcoi pozitat ndaj monedhave të huaja krahasuar me një ditë më parë. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari amerikan këmbehet me 116.53 lekë, ose 0.69 lekë më pak se një ditë më parë. Monedha europiane këmbehet në kuotën 116.57 lekë, duke zbritur me 0.77 lekë dhe paundi britanik zbriti me 1.33 lekë dhe këmbehet me 134.18 lekë. Ndërsa franga zvicerane u forcua me 0.06 lekë dhe këmbehet sot në kuotën e 116.13 lekëve.

Monedha Kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj

Dollari Amerikan USD 116.53-0.69

Euro EUR 116.57-0.77

Paundi Britanik GBP 134.18-1.33

Franga Zvicerane CHF 121.64-0.34

Jeni Japonez (100) JPY 81.35-0.39

Dollari Australian AUD 78.61-0.33

Dollari Kanadez CAD 88.57-0.50

Korona Suedeze SEK 10.91-0.11

Korona Norvegjeze NOK 11.55-0.10

Korona Daneze DKK 15.67-0.10

SDR SDR 151.19-1.99

Ari(OZ 1) XAU 196841.31-2,841.79

Argjend(OZ 1) XAG 2268.91-15.12

Juani Kinez (onshore) CNY 16.70-0.14

Juani Kinez (offshore) CNH 16.67-0.15

Lira Turke TRY 6.38-0.04