Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Auto & Moto

Makinat që kanë bërë mbi 100 mijë kilometra, tani vlejnë shumë

Shumica prej nesh mendojnë se, pasi një malinë të jetë drejtuar  prej më shumë se 100 mijë kilometra, nuk do të ketë shumë vlerë.

Kjo nuk ka qenë vërtet e vërtetë për dekada, por është veçanërisht e gabuar tani.

Çmimet e automjeteve të përdorura janë çuar në ekstrem kohët e fundit falë një kombinimi të kërkesës nga konsumatorët të kujdesshëm për të marrë transportin publik dhe një mungese të madhe në çipat kompjuterikë të nevojshëm për të bërë makina të reja.

Ai treg i mbinxehur po i rrit çmimet më lart, madje edhe për veturat dhe kamionët me kilometrazh gjashtë shifror, raporton CNN.

Historikisht, edhe kur çmimet e makinave të përdorura janë rritur në përgjithësi, çmimet në veturat që kaluan 100 mijë kilometra nuk kanë lëvizur aq shumë. Por ky nuk është përfundimisht ky vit.

Verën e kaluar, automjeti mesatar i përdorur me mes 100-110 mijë kilometra ishte me vlerë rreth 12,700 dollarë, sipas edmunds.com. Kjo ishte vetëm disa dollarë më shumë sesa kishte vlejtur një vit më parë.

Këtë vit, i njëjti lloj automjeti do të vlente rreth 16,500 dollarë, një rritje afërsisht 30 për qind në vlerë.

Këto ditë, veturat dhe SUV mund të mbijetojnë në mënyrë rutinore për të paktën 200 mijë kilometra.

Pra, një automjet i mirëmbajtur me pak më shumë se 100 mijë kilometra duhet të ketë mjaft jetë të përdorshme. Mund të shfaqë disa probleme “estetike” dhe, duke pasur parasysh moshën e saj, nuk do të ketë karakteristikat më të fundit të teknologjisë dhe sigurisë, por i mbetet akoma shumë kohë për të marrë dikë nëpër qytet.