Celebrities Gossip

Mbretëresha Elizabeth ka një mesazh prekës dhe shumë të fortë!

Mbretëresha Elizabeth ka thënë se askush prej nesh nuk mund ta ngadalësojë kalimin e kohës në një mesazh prekës drejtuar Sinodit të Përgjithshëm të dhënë nga Princi Edward në mungesë të saj për shkak të gjendjes shëndetësore. 95-vjeçarja kujtoi bashkëshortin e saj të ndjerë Princin Philip, duke treguar se si ka kaluar gjysmë shekulli që kur ata së bashku morën pjesë në mbledhjen e parë të Sinodit të Përgjithshëm.

Her Majesty shared a poignant message about the nature of grief, less than a year after her beloved husband the Duke of Edinburgh passed away

Në fjalimin para asamblesë kombëtare të Kishës së Anglisë, Mbretëresha vlerësoi shoqërinë tonë moderne shumë të larmishme, ku mirëqenia e kombit varet nga kontributi i njerëzve të të gjitha besimeve.

The message was shared with the General Synod, the Church of England's national assembly

Mbretëresha gjithashtu shfrytësoi rastin për të përshkruar pandeminë e koronavirusit si një periudhë ankthi, pikëllimi dhe lodhjeje. Pasi humbi shërbimin e së Dielës së Përkujtimit në fundjavë, Elizabeth duhej të paraqitej personalisht në Sinod, por kjo u anulua javën e kaluar. Para fjalimit, Edward tha se Mbretëresha dërgon falje të sinqertë dhe të thellë që ajo nuk mund të jetë e pranishme.

Unë mendoj se ju ndoshta e kuptoni pse ajo nuk është, dhe i vjen keq për këtë.

Kujtojmë, se gjendja shëndetësore e Mbretëreshës Elizabeth ka qenë e rënduar kohët e fundit, teksa ajo ka marrë një pushim nga detyrimet mbretërore. Gjithashtu, ajo nuk ka qenë pjesë e një sërë organizimesh të rëndësishme dhe dyshimet për një gjendje të rënduar të saj janë shtuar dita-ditës.