Celebrities Gossip

Mbretëresha Elizabeth në daljen e parë publike pas një pushimi për arsye shëndetësore!

Mbretëresha u pa duke qëndruar pa ndihmën e askujt sot teksa mbajti një audiencë në Kështjellën Windsor, në fejesën e saj të parë zyrtare që nga humbja e të Dielës së Përkujtimit në Cenotaph pasi kishte ndrydhur shpinën. 95-vjeçarja e veshur me një fustan me lule jeshile, portokalli dhe të bardha dhe duke mbajtur një varg perlash, u fotografua duke ndarë një bisedë të shkurtër me gjeneralin Nick Carter, Shef i Shtabit të Mbrojtjes.

The monarch 95 - dressed in a green, orange and white floral dress and wearing a string of pearls - was pictured standing as she greeted to Gen Sir Nick in Windsor's Oak Room

Audienca ushtarake në “Windsor’s Oak Room”, një dhomë ndenjjeje që funksionon si një zyrë private, ishte audienca e parë personale e Madhërisë së Saj që kur ajo priti një samit global investitorësh në Windsor më 19 tetor.

Today's meeting was the first in-person audience the monarch has held since an investor summit at Windsor on October 19

Gjenerali shtoi se ai mendonte se kishte ardhur koha për të ecur përpara dhe për të bërë gjëra të tjera. Duke reaguar ndaj skenave, eksperti mbretëror Dickie Arbiter shkroi në Twitter se ishte mirë të shihje Mbretëreshën në punë. Madhëria e saj gjithashtu nuk ia doli të marrë pjesë dje në asamblenë kombëtare të Kishës së Anglisë, për herë të parë në mbretërimin e saj 69-vjeçar.

Sir Nick walked into the room to be greeted by one of the Queen's dorgis, before approaching the monarch for a chat

Princi Edward, djali i saj më i vogël, lexoi dje një fjalim në emër të nënës së tij në sinodin e Kishës së Anglisë. Deklarata e saj thoshte:

Është e vështirë të besohet se kanë kaluar mbi 50 vjet që kur Princi Philip dhe unë morëm pjesë në mbledhjen e parë të Sinodit të Përgjithshëm. Askush prej nesh nuk mund ta ngadalësojë kalimin e kohës, dhe ndërsa ne shpesh përqendrohemi në gjithçka që ka ndryshuar në vitet që kaluan, shumë mbeten të pandryshuara, duke përfshirë Ungjillin e Krishtit dhe mësimet e tij.