Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Celebrities Gossip

Meghan Markle fiton betejën ligjore për letrën dedikuar babait!

Meghan Markle ka fituar një betejë ligjore me botuesin e The Mail On Sunday për një letër drejtuar babait të saj. Dukesha e Sussex-it paditi Associated Newspapers Limited (ANL) mbi pesë artikuj që riprodhonin pjesë të një letre personale dhe private drejtuar Thomas Markle në gusht të vitit 2018.

Aktorja e kthyer në anëtare të familjes mbretërore fitoi çështjen e saj në fillim të këtij viti kur një gjyqtar i Gjykatës së Lartë vendosi në favor të saj pa një gjykim të plotë. Por ANL bëri një apel dhe në një seancë dëgjimore 3-ditore në nëntor, argumentoi se çështja duhet të shkojë në një gjyq mbi pretendimet e Meghan kundër botuesit, duke përfshirë shkeljen e privatësisë dhe të drejtës së autorit.

Tre gjyqtarë të lartë dhanë vendimin e tyre për atë apel në orën 10 të mëngjesit të së enjtes, ku ankesa u hodh poshtë. Duke dhënë një përmbledhje të vendimit, gjyqtari Sir Geoffrey Vos tha:

Gjykata e Apelit la në fuqi vendimin e gjyqtarit që dukesha kishte një pritje të arsyeshme të privatësisë në përmbajtjen e letrës. Ato përmbajtje ishin personale, private dhe jo çështje të interesit legjitim publik. Artikujt në Mail të dielën ndërhynë në pritjet e arsyeshme të dukeshës për privatësinë dhe nuk ishin një mjet i justifikuar ose proporcional për korrigjimin e pasaktësive në lidhje me letrën.

Duke shpjeguar vendimet, ai tha:

Ishte e vështirë të shihej se çfarë provash mund të ishin nxjerrë në gjyq që do të ndryshonin situatën. Gjyqtari kishte qenë në një pozicion po aq të mirë sa çdo gjyqtar gjyqësor për të parë artikullin në revistën People, letrën dhe artikujt e The Mail On Sunday për të vendosur nëse publikimi i përmbajtjes së letrës ishte i përshtatshëm për të hedhur poshtë akuzat kundër Markle.