Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Celebrities Showbiz

Meghan Markle nuk do t’i hiqen titujt edhe pas ndërhyrjes në politikën amerikane!

Meghan Markle nuk mund t’i hiqet titulli i saj edhe pse u dërgoi një letër politikanëve amerikanë lidhur me lejen prindërore me pagesë, ka pohuar një ekspert kushtetues. Javën e kaluar, Meghan shkroi letrën e fuqishme duke bërë thirrje për leje me pagesë për të gjithë prindërit e rinj në Amerikë.

Meghan Markle, who wrote a letter to US politicians last week

Ajo ia dërgoi atë udhëheqësit të Senatit Chuck Schumer dhe Kryetares së Dhomës së Përfaqësuesve Nancy Pelosi, duke pranuar se ajo nuk është një zyrtare e zgjedhur apo politikane, por donte të fliste si nënë për këtë çështje. Ajo shkroi gjithashtu për sakrificat që prindërit që punojnë duhet të bëjnë jo vetëm në ndjekje të ëndrrës amerikane, por thjesht ëndrrës së stabilitetit. Vlen për t’u theksuar fakti se u shkrua në letër me kokë që lexonte se ishte nga Zyra e Dukës dhe Dukeshës së Sussex-it.

Meghan and Harry with son Archie

Në përgjigje, kongresmeni republikan Jason Smith bëri thirrje që Meghan t’i hiqej titulli i saj pas ndërhyrjes në politikën amerikane. Ekziston një pritshmëri që anëtarët e familjes mbretërore të jenë politikisht neutralë. Por eksperti kushtetues Iain MacMarthanne tha për mediat e huaja se konventa të tilla si këto janë atje për t’u testuar. Ai tha:

Ashtu si të gjitha konventat, ka shumë fleksibilitet në lidhje me atë që është dhe çfarë nuk është territor i pranueshëm për t’u përfshirë, dhe sa më larg të jetë çdo anëtar i familjes mbretërore nga kurora, aq më e madhe është hapësira e dhënë. Kohët e fundit është bërë modë që kushdo që kapërcen një shenjë subjektive dhe që mban një titull, duhet t’i hiqet.

Më e lehtë të thuhet sesa të bëhet. Në shembullin e Dukeshës së Sussex-it, asnjë ligj nuk është shkelur, konventat janë atje për t’u testuar. Dukesha i mban titujt e saj si mirësjellje, që rrjedhin nga burri i saj. Në fakt, nuk ka asgjë për t’i hequr asaj.

Meghan and Harry with Archie shortly after his birth

Në letrën shumë personale, Meghan u bazua në përvojat e saj si fëmijë dhe kujtoi se të hante jashtë do të ishte një rast i veçantë pasi ajo mund ta bënte këtë vetëm falë punës së palodhur të prindërve të saj.