Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Aktualitet

Ministria e Shëndetësisë merr vendimin: Alternim i mësimit online e fizik në klasa

Ministrja e Shëndetësisë njoftoi sot të tjera masa me qëllim minimizimin e risqeve gjatë kësaj periudhe, nisur nga numrat në rritje të të infektuarëve me Covid19. Në një videomesazh në Facebook Ministrja Ogerta  Manastirliu tha se duke nisur nga data 1 dhjetor, bazuar në rekomandimin e Komitetit të Ekspertëve i rekomandohet MASR-së alternim i mësimit online e fizik në klasa.

Deri tani siç ekspertet analizojnë, fëmijët nuk vlerësohet të jenë transmetues të lartë të infeksionit nga Sars-CovV2. Rezulton se protokollet e sigurisë në tërësi janë zbatuar nga strukturat arsimore, gjë që është reflektuar dhe në shifra. Por, për të minimizuar risqet gjatë kësaj periudhe, ku të pranishme janë edhe infeksione të tjera respiratore, kemi peshuar rëndësinë e ekuilibrit të mirëqenies dhe sigurisë së shëndetit të fëmijëve dhe pas rekomandimit të Komitetit të Ekspertëve kemi vendosur që të aplikohen skenarët që parashikojnë kryerjen e mësimit të alternuar, pra në formën tradicionale me prani fizike duke e kombinuar dhe me mësimin në distance (online) bazuar në specifikat e sistemit arsimor dhe të të dhënave lokale përkatëse në bashkëpunim me autoritetet shëndetësore.” – u shpreh Ministrja  Ogerta Manastirliu.

 

 

Top Albania Radio