Lifestyle

Misteri që fshihet pas kërkesës që fëmijët kanë për ujë pasi shtrihen për të fjetur…

Me siguri ju ka ndodhur shpesh që pasi keni shkuar për të fjetur fëmija juaj ka kërkuar ujë. Arsyeja e vërtetë për këtë kërkesë është më komplekse sesa mendojmë. Me këtë pyetje të thjeshtë ju kërkohet diçka më shumë. Ata duan të dinë se ata mund të mbështeten tek ju çfarëdo që të ndodhë, pa kushte. Ata duan të ndiejnë se nuk janë vetëm në rast se kanë nevojë për diçka.

Ata e dinë se nëse kërkojnë babanë ose nënën e tyre ata do të shkojnë për t’i mbrojtur. Kjo i siguron ato. Fëmijët më të vegjël janë shumë të varur nga prindërit e tyre prandaj ai/ajo dëshiron të shohë se prindërit e tij kujdesen për të dhe se mund t’i besojnë atyre. Ajo që hyn në lojë këtu, nuk është durimi juaj, por aftësia juaj për t’iu përgjigjur thirrjes së tyre, duke i ngushëlluar.

Për të përballuar këtë situatë duhet durim dhe mbi të gjitha, shumë dashuri. Kjo është në fund të fundit ajo që çdo fëmijë kërkon. Gota e ujit nuk është gjë tjetër veçse një pretekst. Ndonjëherë ajo gjithashtu mund të bëhet e vërtetë, por në shumicën e rasteve është një domosdoshmëri tjetër.

Fëmijët duan vetëm të dinë se ju jeni në dispozicion të tyre. Ata duan të ndiejnë besimin dhe besnikërinë me çdo kusht. Aspekti inkurajues dhe pozitiv i kësaj situate është se nuk do të zgjasë një jetë.