Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Design Lifestyle

Mos u stresoni! Për çdo problem në përditshmërinë tuaj ka një zgjidhje…

Dituria është me të vërtetë fuqi dhe mund t’ju nxjerrë nga telashet që mund të duken pa shpëtim në shikim të parë. Imagjinoni të ngecni në mes të askundit me një makinë të prishur. Edhe pse në këto situata ju panikoseni, ka mënyra se si mund të mësoni të përgatiteni për to.

Ja disa mënyra vërtet të dobishme për probleme të ndryshme të jetës:

1. Nëse jeni pa ujë të pijshëm në natyrë.

Një nga mënyrat më të sigurta dhe më të lehta për të marrë ujë në natyrë është mbledhja e vesës. E tëra çfarë ju duhet të bëni është:

1.Gjeni një zonë ku do të ketë vesë të mjaftueshme, mundësisht një fushë. Koha më e mirë është në mëngjes.
2.Fshijeni vesën me një material thithës si një peshqir pambuku ose një bluzë.
3.Fshijeni atë në një enë.
4.Në këtë mënyrë, ju mund të grumbulloni një sasi të mirë të ujit të pijshëm shumë shpejt.

2. Nëse tigani juaj po digjet.

Gjëja më e keqe që mund të bëni në këtë rast është të derdhni ujë në zjarr. Uji që ‘godet’ yndyrën e nxehtë do të krijojë një shpërthim që mund të shkaktojë djegie. Në vend të kësaj, ju duhet ta mbuloni atë, mundësisht me një kapak. Jini shumë të kujdesshëm, mos e lëvizni tiganin dhe lëreni të ftohet.

3. Nëse keni nevojë të ndërtoni një zjarr në një ditë me erë.

Kjo situatë mund të duket mjaft sfiduese, por me këto hapa, ju mund të ndërtoni një zjarr të qëndrueshëm:

1.Mundohuni të gjeni një vend që nuk ka erë, shi ose dëborë.
2.Kërkoni në zonën lokale për materiale të thata bimore.
3.Vendosni degëzat tuaja më të dobëta të vdekura mbi të. Ndërtoni një strukturë në formë koni me këto materiale dhe më pas shtoni shkopinj me diametër rreth një gisht.
4.Ndizeni duke përdorur letër vaji në anën nga vjen era.

4. Nëse makina juaj prishet papritmas.

Nëse kjo ju ndodh kur jeni larg shtëpisë ose nëse është mesi i natës, mund të bëni diçka për të përmirësuar situatën tuaj:

1.Kontrolloni për të parë nëse keni një pritje telefonate dhe telefononi për ndihmë sepse në këtë mënyrë personat e specializuar do të vijnë dhe do t’ju marrin ju dhe makinën tuaj në qytetin më të afërt, ku mund ta riparoni atë.
2.Nëse jo, jini të gatshëm të kaloni një natë në makinën tuaj: mbyllni dyert dhe dritaret, në mënyrë që ngrohtësia të mbetet brenda.
3.Prisni deri në mëngjes për të tërhequr vëmendjen e shoferëve të tjerë. Qëndroni afër rrugës gjatë gjithë kohës.
4.Në mëngjes, nëse e dini se ku jeni, përpiquni të ecni në qytetin më të afërt ose në stacionin e karburantit për të marrë ndihmë.

5. Nëse njollosni rrobat tuaja.

Ju mund të hiqni njollat e zakonshme nga ushqimi menjëherë në këtë mënyrë:

1.Vendosni ujë menjëherë.
2.Vendosni mbi njollë një absorbues si kripa, sodë buke, ose niseshte.
3.Lëreni të qëndrojë për 15 minuta.
4.Hiqeni dhe shpëlajeni.