Botë e Çuditshme Travel

Ndodhet në shtetin më të populluar në botë por është një qytet fantazmë…

Siç e dimë India është kombi më i populluar në botë, por ka një krizë të popullsisë në pjesë të vendit ku lindshmëria ka rënë dhe migrimi ka lënë pas qytete fantazmë të banuar nga të moshuarit. Kumbanad është një qytet në shtetin Kerala i cili po përballet me pasojat e një shoqërie në plakje.

Për vite me radhë, shkollat në një qytet të përgjumur në Kerala janë përballur me një problem të pazakontë. Studentët janë të paktë dhe mësuesit duhet të dalin për t’i kërkuar. Ata gjithashtu duhet të paguajnë nga xhepat e tyre për të sjellë nxënësit në shkollë.

Një shkollë fillore e lartë qeveritare 150-vjeçare e cila arsimon studentë deri në moshën 14 vjeç në Kumbanad ka 50 nxënës në listën e saj, nga rreth 700 deri në fund të viteve 1980. Shumica e tyre janë nga familje të varfra dhe të paprivilegjuara që jetojnë në skaj të qytetit. Me vetëm shtatë nxënës, klasa e shtatë është klasa më e madhe. Në vitin 2016, klasa kishte vetëm një nxënës.

Secili nga tetë mësuesit e tij shpenzon 34 dollarë çdo muaj për të paguar për automjetin që transportojnë studentët nga shtëpia në shkollë. Ata gjithashtu shkojnë derë më derë duke kërkuar nxënës. Kumbanad shtrihet në zemër të rrethit Pathanamthitta të Keralës, ku popullsia po bie dhe po plaket. Kjo në një vend ku 47% e njerëzve janë nën moshën 25 vjeç dhe dy të tretat lindën pasi India liberalizoi ekonominë e saj në fillim të viteve 1990.

Rreth 15% e 11,118 shtëpive këtu janë të mbyllura sepse pronarët kanë emigruar ose jetojnë me fëmijët e tyre jashtë vendit. Një spital, një klinikë shtetërore, më shumë se 30 qendra diagnostike dhe tre shtëpi pleqsh janë tregues për popullsinë e saj të thinjur.