Food & Drink Health & Beauty Lifestyle

Në familjet me fëmijë këto 5 ushqime nuk duhet të mungojnë kurrë!

Fëmijët rriten me shpejtësi dhe njëkohësisht edhe zhvillimi i tyre mendor bën hapa të mëdha. Është e rëndësishme që në fëmijëri ata të kultivojnë ushqime të cilat nxisin zhvillimin mendor të tyre. Më poshtë ju sjellim 5 ushqimet të cilat ndihmojnë në këtë gjë tek fëmijët tuaj:

1.Vezët

Janë të pasura me proteina dhe i mbajnë fëmijët tuaj të ngopur.

2.Spinaqi

Ushqim që ndihmon qelizat e trurit të rriten.

3.Peshku

Ndihmon me memorien dhe zhvillimin e inteligjencës.

4.Kosi

Ka yndyrna të rëndësishme për shëndetin dhe mund të kombinohet me një sërë produktesh.

5.Mollët

Janë plot me antioksidantë.

Ndërkaq, vlen të theksojmë se alergjitë ushqimore janë jashtëzakonisht të zakonshme. Në fakt, ato prekin rreth 5% të të rriturve dhe 8% të fëmijëve dhe këto përqindje janë në rritje. Është interesante, megjithëse është e mundur që çdo ushqim të shkaktojë alergji, shumica e alergjive ushqimore shkaktohen nga vetëm disa ushqime në veçanti.

Një alergji ushqimore është një gjendje në të cilën disa ushqime shkaktojnë një përgjigje imune jonormale. Kjo shkaktohet nga sistemi juaj imunitar që gabimisht i njeh disa nga proteinat në një ushqim si të dëmshme. Trupi juaj më pas fillon një sërë masash mbrojtëse, duke përfshirë çlirimin e kimikateve si histamina, e cila shkakton inflamacion.

Për njerëzit që kanë një alergji ushqimore, edhe ekspozimi ndaj sasive shumë të vogla të ushqimit problematik mund të shkaktojë një reaksion alergjik. Në këtë link po ju njohim me disa nga ushqimet që kanë më shumë gjasa për të shkaktuar alergji.