Lifestyle Travel

Në këtë vend mund të kërceni tango kudo ku ndodheni pa u shqetësuar nga sytë e njerëzve përreth!

Buenos Aires është kryeqyteti i Amerikës së Jugut që bie në sy. Nuk e quajnë kot Parisi i Jugut. Është e dukshme në arkitekturën e saj mahnitëse, të stilit evropian dhe kulturën e saj të gjallë, një përzierje marramendëse të ndikimeve të botës së vjetër dhe energjisë së re botërore.

Ecni në rrugët e BA dhe mund ta ndjeni atë në ajër, një eksitim, një avantazh. Pavarësisht nëse dëshironi tango romantike, emocione të egra dhe të tërbuara në stadiumet e tij të futbollit ose art të avancuar në parqet dhe muzetë e tij, Buenos Aires është ndryshe nga çdo qytet tjetër që do të vizitoni ndonjëherë.

Në La Boca, porti origjinal shumëngjyrësh i Buenos Aires-it, ajo atmosferë është e pashmangshme. Pikërisht në këtë zonë, ku emigrantët italianë mbërritën në fillim të shekullit të 20-të, u nxitën dy nga pasionet më të mëdha të Argjentinës, futbolli dhe tango.

Në hijen e La Bombonera, stadiumi ku ndodhet Boca Juniors, ku i ndjeri Diego Maradona bëri emër, tango vazhdon të tërheqë turistët për të parë nga afër këtë vallëzim romantik të zjarrtë. Balerini Horacio Godoy shprehet se lulëzimi i tangos filloi kur emigrantët në La Boca filluan të zhvillonin kërcimin e tyre.

Ishte tango një mënyrë për burrat për t’u takuar dhe për t’u bërë përshtypje grave. Ata fillojnë të kërcejnë sepse duan të kenë diçka me zonjat.

Fillimisht, tango filloi si vallëzim i të varfërve. Më pak formal se valsi dhe më vrapues se fokstroti, nuk kaloi shumë kohë para se të bëhej një sensacion kombëtar dhe më pas global. Pasi gratë filluan të kërcejnë me burrat, stili i saj pasionant u vendos dhe pjesa tjetër është histori.

Megjithatë, tango ka të bëjë sa me shoqërimin, aq edhe me romancën, ku njerëzit mblidhen së bashku për të kërcyer, pirë dhe harruar shqetësimet e tyre. Por nuk është vetëm në klubet sociale ku tango ndihmon në krijimin e lidhjeve. Tango kërcehet kudo ku ka hapësirë, në rrugë, në park ose në shtëpi. Godoy vijon duke thënë se:

Tango është si një justifikim për të mos qenë vetëm. Të jesh me njerëzit. Të kesh miq. Të kesh të dashura, të dashur, gjithçka. Sepse është një lidhje, një lidhje midis njerëzve.

Tango, së bashku me futbollin, mund të jetë një nga forcat jetëdhënëse në Buenos Aires. Por të vdekurit nderohen gjithashtu në kryeqytetin argjentinas, ndoshta më shumë se kudo tjetër në Amerikën Latine, falë kryesisht varrezave spektakolare të Recoleta.