Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Design Lifestyle

Nëse doni të harxhoni më pak energji elektrike duhet të keni parasysh këto gjëra!

Askush nuk do të harxhojë para të tepërta për energjinë elektrike. E vërteta është që thuajse të gjitha pajisjet, edhe kur nuk janë në punë, por vazhdojnë të jenë në prizë, harxhojnë energji. Duke zbatuar këshillat e mëposhtme, fatura e muajit të ardhshëm mund t’ju vijë më e ulët.

1. Hiqni çdo pajisje nga priza, pas përdorimit!

 

2. Edhe karikuesi i celularit, nëse e lini në prizë, vazhdon të harxhojë.

 

3. Mos e mbani derën e frigoriferit të hapur për një kohë të gjatë.

 

4. Mos e mbani dushin në prizë gjatë gjithë kohës!

5. Kufizoni përdorimin e sobës pasi është pajisja që harxhon më shumë energji elektrike.

Për shembull, mund të gatuani një sasi më të madhe ushqimi që do të zgjasë dy ditë.

 

7. Përdorni llampa ekonomike.

8. Mos e përdorni lavatriçen epo larësen e pjatave vetëm për dy enë apo rroba.

 

9. Hiqni pajisjen e internetit gjatë natës apo kur nuk jeni në shtëpi për disa orë.

Ato janë ushqimi më i shijshëm dhe më i preferuar i thuajse të gjithë njerëzve, sidomos i të rinjve dhe fëmijëve. E kemi fjalën për patatet ku shumë njerëz i pëlqejnë pure, të ziera ose të skuqura. Së fundmi, shkencëtari Haim Rabinowitch dhe kolegët e tij kanë zbuluar idenë e “energjisë së patates” si një zgjidhje për problemin e tyre.