Lifestyle

Nëse i injoroni gjithmonë pantoflat e vendosura në dhomat e hoteleve, nga sot e tutje mos e bëni më!

Një ekspert hoteli ka zbuluar pse duhet të vishni gjithmonë pantoflat falas të ofruara në dhomë. Jacob Tomsky shpjegoi se nuk duhet të ecni kurrë zbathur në dhomën tuaj, pavarësisht sa e pastër duket dyshemeja. Jacob, i cili ka punuar në biznesin e hoteleve për 10 vjet, tha për “Sun Online Travel” se:

Pjesa më e ndotur e një dhome hoteli janë tapetet pasi vazhdimisht ka njerëz që qëndrojnë në dhoma. Ato kanë nevojë për pastrim të thellë më shumë se kurrë. Ka shumë mundësi që të ketë pjesë xhami të thyera nga ku njerëzit kanë thyer gjithashtu gota.

Jacob këshilloi gjithashtu që të mos përdorni jastëkët dekorativë në shtrat.

 Ato nuk pastrohen kurrë dhe kryesisht vendosen në dysheme nga mysafirët, janë të pista.

Ndërkaq, të ndjeheni i sigurt dhe i qetë në një hotel është shumë e rëndësishme. Disa hotele sigurohen për të bërë të lumtur mysafirët e tyre dhe sigurohen që çdo detaj i vogël në dhomë ta bëjë qëndrimin tuaj më të rehatshëm. Kur një gazetar britanik vizitoi Dubai-n për një udhëtim për shtyp, ai qëndroi në hotelin luksoz, Burj Al Arab.

Në fund të qëndrimit të tij, ai e kuptoi se ky hotel nuk e meritonte vlerësimin e tij me 5 yje por meritonte shumë më tepër. Ai e vlerësoi Burj Al Arab si një hotel me 7 yje dhe vlerësuesit e tjerë ranë dakord. Interesante, vetë hoteli u përpoq të mohonte vlerësimin e veçantë. Ka shumë mënyra se si dizajnerët e hotelit sigurohen që të dashurohemi me krijimet e tyre dhe zbuloni se çfarë realizojnë ata.

Pushimet janë një kohë për t’u shkëputur nga bota, për të pushuar dhe për të harruar çdo problem ose përgjegjësi. Por buxhetet tona nuk na lejojnë gjithmonë të plotësojmë dëshirat tona dhe në fund të fundit, ne shpesh gjendemi në një hotel që nuk ndihemi mjaft mirë. Në fillim, gjithçka mund të duket normale dhe pastaj papritmas ndesheni me një befasi.