Food & Drink Health & Beauty Lifestyle

Nëse jeni me sytë përpara kompjuterit për një kohë të gjatë duhet të konsumoni këtë vitaminë!

Duke u fokusuar në ekranin e kompjuterit, sytë gjithmonë reagojnë ndaj pikave të ndritshme dhe të errëta. Ata që punojnë në kompjuter kanë nevojë për vitaminë A. Sytë harxhojnë shumë rodopsinë, pigment fotosensitiv, që është i nevojshëm për të parë sa më mirë. Vitamina A luan rol të rëndësishëm në prodhimin e rodopsinës.

Njerëzit të cilët duhet ta zvogëlojnë marrjen e yndyrave dhe kolesterolit, mund të hanë ushqim në të cilin ka më shumë beta-karotene. Ato janë të pranishme në shumicën e perimeve, pastaj në pemët siç janë kumbullat e thata, pjepri, pjeshka dhe mango.

Nëse keni ngrënë ndonjëherë në tavolinën tuaj të punës ose keni anashkaluar pushimin e drekës për të kryer më shumë punë, nuk jeni i vetmi që e bëni këtë. Shumë njerëz e shohin atë kohë si një mënyrë për t’u përkushtuar më shumë në punët ku janë të angazhuar.

Por, studimet e fundit thonë se pushimi i drekës nuk duhet neglizhuar pasi përmirëson performancën në punë dhe mund t’ju bëjë të ndiheni më të lumtur, më të shëndetshëm dhe më kreativ. Zbuloni më shumë duke klikuar në këtë link. 

Ditët e javës mund të jenë mjaft të ngarkuara, me takime, duke iu përgjigjur emaileve dhe në përgjithësi duke u përpjekur për të përfunduar punën. Pra, ndonjëherë mund të harroni të hani drekë ose thjesht të mos merrni kohë për një pushim dreke. Megjithatë, anashkalimi i drekës është një gabim, thonë nutricionistët. Nëse jeni një partizan i rregullt i drekës, është e rëndësishme të pyesni veten pse. Kjo është ajo që Linda Anegawa, një mjeke e certifikuar i pyet shpesh pacientët që thonë se i lënë vaktet.