Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Rajoni

“Netflix” shton Kosovën mes shteteve

“Netflix” shton Kosovën në platformë, me kodin telefonik +383. Këtë e bëri të ditur Sovran Hoti, i cili dy muaj më parë nisi fushatën për njohjen e Kosovës nga kjo kompani amerikane.

Pas 37 mijë nënshkrimeve, “Netfix” pranoi kërkesën e atyre që firmosën peticionin. Presim të njëjtën gjë edhe për vend-ndodhjen e përdoruesve kosovarë.

Sa i përket nismës, Hoti ka treguar se lindi pasi në kohën e pandemisë duke e përdorur Netflix-in më shumë se më parë, konstatoi se lokacionin e tij e shihte si vendndodhje në Serbi.

Prej 2008-ës kur Kosova shpalli pavarësinë, vazhdon të mos ketë kodin e saj në internet dhe ky i identitetit digjital, nuk është problem i ditëve të sotme.

Për këtë arsye kur qytetarët hyjnë në internet nga territori i Kosovës, IP-adresat e tyre lidhen me ato të vendeve të rajonit si Shqipëria, Serbia apo Maqedonia e Veriut.

Muaj më parë, Autoriteti Rregullator i Komunikimeve Elektronike dhe Postare i Kosovës bëri të ditur se ndarja e domeinit përbën proces të gjatë negociatash.