Bota Botë e Çuditshme

New York thyen rekord, në 50 vite nuk ka rënë asnjëherë borë!

Pas 50 vitesh, ky dimër në Nju Jork po thyen rekorde, pasi shënon periudhën më të gjatë të vendit pa borë. Kjo është një nga stinët e dimrit më të thatë dhe më të ngrohtë që ka përjetuar metropoli amerikan, duke tejkaluar atë të viteve 72′-73′. Reshjet e fundit të borës janë regjistruar më 9 mars 2022, pra 327 ditë më parë. Përfundimisht bie vetëm shi.

Që të ketë reshje dëbore, ajri duhet të jetë mjaft i ftohtë, por Nju Jorku nuk ka parë kushte të tilla të ftohta këtë vit. Kjo ka ndodhur që nga dimri i viteve 72′-73′, pasi sipas meteorologëve, sot është dita e thyerjes së rekordit, i cili padyshim do të vazhdojë.

Natyrisht, njujorkezët kanë dashur prej kohësh ta shohin qytetin e tyre të mbuluar me dëborë. Zakonisht bora e parë shfaqet në qytet në mes të dhjetorit. Qytetet e tjera pranë Nju Jorkut, si Bostoni dhe Filadelfia, kanë gjithashtu dimër të butë dhe kjo është sigurisht një nga shenjat më të mëdha paralajmëruese të ndryshimit të klimës.

Nëse jetoni në zona me borë, ose po planifikoni të udhëtoni ka disa gjëra që duhet të mbani mend në mënyrë që të qëndroni të sigurt. Frenoni ngadalë dhe mbani distanca edhe më të mëdha nga makinat përpara. Kontrolloni gjithmonë sipërfaqen e rrugës. Nëse udhëtoni, rruga mund të ndryshojë.