Tech

Nga 15 në 60 sekonda, Instagram vjen me ndryshime!

Instagram së fundmi ka rritur kufirin kohor për storyt në 60 sekonda, nga kufiri i mëparshëm prej 15 sekondash. Më parë, storyt në Instagram që ishin më të gjata se 15 sekonda do të ndaheshin në segmente të veçanta. Kjo e bëri procesin e ngarkimit të videove në story më sfidues, duke përfshirë etiketimin dhe përmendjen e përdoruesve të tjerë. Kompania e medieve sociale thuhet se ka filluar testimin e ndryshimit me përdorues të përzgjedhur nga fundi i vitit të kaluar.

Rikujtojmë se CEO i rrjetit social Instagram, Adam Mosseri dhe ekipi i mediave sociale të Instagramit po hedhin poshtë pretendimet se aplikacioni po gjurmon të dhënat e vendndodhjes dhe i ndan ato me ndjekësit që kërkojnë vendndodhjen tuaj të saktë. Një postim u bë viral duke pretenduar se “një përditësim i fundit i iOS” e ka bërë atë në mënyrë që “njerëzit tani mund të gjejnë vendndodhjen tuaj të saktë nga Instagram-i”.

Kjo bëri që shumë njerëz të hyjnë në cilësimet e aplikacionit Instagram të telefonit të tyre dhe të çaktivizojnë lejet e vendndodhjes për aplikacionin. Instagram Cooms postoi një tweet në lidhje me postimin viral, duke sqaruar se cilat janë politikat e Instagram për të dhënat e vendndodhjes. CEO i Instagram, Adam Mosseri shpjegon se vendndodhja e pajisjes Instagram lejon etiketimin e vendndodhjes, por aplikacioni nuk do të vendosë vendndodhjen e një përdoruesi apo ta shpërndajë atë me njerëzit e tjerë.