Travel

Nga kodi i veshjes në kisha deri te fundjavat në plazh, ja çfarë duhet të dini para se të shkoni në Siçili!

Siçilia është e sigurt

Siçilia është shumë e sigurt dhe është një destinacion i mrekullueshëm për familjet dhe çiftet, ndaj duhet të injoroni çdo gjë negative që lexoni në internet. Udhëtarët e vetëm (veçanërisht femrat) mund të duan të qëndrojnë në qytetet e mëdha dhe të shmangin transportin publik vetëm, pasi mund të bien viktimë e vjedhjes së xhepave. Njerëzit e Siçilisë janë shumë mikpritës dhe të sjellshëm, dhe për sa kohë që qëndroni në vendet kryesore turistike, do t’ia dilni mirë pa pasur nevojë të flisni italisht. Ka shumë vende miqësore për familjen në Siçili dhe disa vendpushime të bukura bregdetare për ata që duan një pushim tipik në plazh dhe disa pamje, ndërsa të tjerët mund të dëshirojnë të jenë në rrugë duke eksploruar 24/7. Cilado mundësi që të zgjidhni, do të kaloni një kohë fantastike në Siçili dhe me siguri do të dëshironi të ktheheni përsëri dhe përsëri.

Orari i hapjes siciliane dhe planifikimi përpara

Një nga sfidat më të mëdha kur udhëtoni në Siçili është koha sporadike e hapjes dhe mbylljes së pamjeve, restoranteve, kafeneve dhe dyqaneve. Shumica e bizneseve, duke përfshirë pamjet dhe vendet arkeologjike mbyllen gjatë drekës, zakonisht nga ora 12:00 deri në orën 16:00 ose 17:00 pasdite. Disa gjithashtu nuk lejojnë pranimin nga 1 orë para kohës së mbylljes. Për më tepër, disa pamje dhe dyqane mbyllen gjithashtu të hënën. Por pastaj ka të tjera që janë të hapura çdo ditë të javës në sezonin e pikut (prill deri në mes të tetorit).

Shmangni fundjavat në plazh

Gjatë muajve të verës, fundjavat (e diela është më e keqja) janë zakonisht ditët më të ngarkuara në plazh pasi vendasit që punojnë gjatë javës shkojnë gjithashtu atje. Kjo mund të nënkuptojë plazhe të mbushura me njerëz, shezllone të kufizuar dhe tarifa më të larta.

Vizita e kishave

Feja është e rëndësishme në Siçili dhe padyshim që do të vizitoni një ose dy kisha gjatë eksplorimeve tuaja. Nëse planifikoni të hyni në ndonjë kishë ose Duomo, duhet të siguroheni që shpatullat dhe gjunjët të jenë të mbuluar gjatë gjithë kohës si shenjë respekti. Ju gjithashtu duhet të hiqni çdo kapele dhe të respektoni rregullat brenda kishave në lidhje me fotografimin dhe zhurmën. Shumë (por jo të gjitha) kisha janë të hapura në mëngjes nga ora 8 deri në 12, dhe disa janë të hapura pas orës 16:00. Disa kisha mund të kërkojnë gjithashtu një hyrje për të hyrë në zona të caktuara të ambienteve, duke përfshirë muzetë, kupolat ose manastiret.