Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Design Travel

Nga perëndimi i “stuhishëm” i diellit e deri te veprat më të mrekullueshme të natyrës/Fotot që do t’ju mahnisin!

Ujëvara më e lartë në Tokë është Ujëvara Angel në Venezuelë. Atje uji bie nga një lartësi prej 979 m. Lartësia është aq e madhe saqë gjatë sezonit të ngrohtë të vitit, uji avullon para se të përplaset në përruan poshtë.

Natyra është padyshim një kryevepër. Kjo është arsyeja pse ne duam t’ju prezantojmë me disa peizazhe befasuese që do të dëshmojnë se planeti ynë është me të vërtetë një vepër arti e mrekullueshme.

1. Perëndimi i diellit në Plazhin “Corolla Wild Horse”

 

2. Peizazhe Islandeze

3. Ik-Kil Cenote, Meksikë

4. Liqeni i gurores blu në formë zemre, Gurorja Kadykovsky, Balaklava

5. “Duke ecur nën një kapak akulli, SHBA”

6. Dritat veriore, Norvegji

7. Hveravvir — Islandë

8. Akullnajat Svartisen, Norvegji

9.Wellington Point, Queensland, Australia

 

10. Arizona

11. Shpërthimi i Etnës dhe rrjedhja e lavës (Siçili)

Rikujtojmë, se një kompani amerikane e quajtur  ‘3deluxe’ ka vendosur të bëjë një projekt të jashtëzakonshëm në Manhattan të SHBA-së. Bëhet fjalë për një kampus lundrues të vetë-qëndrueshëm dhe miqësor me mjedisin që do të gjenerojë energji dhe ujë për nevojat e tij. Kompania tha se:

Pas një polarizimi pandemik tronditës dhe social në vitet e fundit, ekziston një dashuri më e madhe për natyrën. Është koha që arkitektura dhe urbanizimi të zgjedhin një qasje më ambicioze për të humanizuar hapësirën tonë të jetesës”, tha CEO i 3deluxe Dieter Brell.

Kampusi do të jetë një platformë komunikuese që do të “mbrojë të gjithë jetën në tokë dhe det dhe do të shtrijë kufijtë e dizajnit.