Love & Sex

Një jetë aktive seksuale rrit kënaqësinë në vendin e punës/Studim i ri!

Hulumtimi i fundit i kryer në 159 çifte të martuara zbuloi se një jetë aktive seksuale rrit kënaqësinë në vendin e punës. Në një artikull të botuar në Journal of Management, thuhet se çiftet e përfshira në hulumtim duhet të plotësojnë një pyetësor për aktivitetet e tyre seksuale dhe humorin çdo ditë për dy javë.

Pas analizimit të përgjigjeve të tyre, studiuesit zbuluan se njerëzit vunë re se ata ishin në një humor shumë më të mirë pasi kishin bërë seks një ditë më parë, gjë që rezultoi në një humor më të mirë në punë Po kështu, njerëzit që janë në humor më të mirë në punë nuk do ta transmetojnë stresin në shtëpi dhe do të jenë të inatosur, gjë që mund të ketë një ndikim shumë negativ në jetën seksuale të një personi.

Është treguar se seksi ndikon në disponimin në mënyrë të barabartë te gratë dhe meshkujt. Rezultatet e hulumtimit duhet të kenë një ndikim pozitiv në perceptimin e rëndësisë së një jete seksuale të shëndetshme dhe aktive. Dashnorja ‘profesioniste’ Amy Kupps nga Karolina e Veriut, e cila shoqërohet vetëm me burra të martuar pretendon se partneri juaj do të qëndrojë besnik nëse i përmbushni fantazitë e tij seksuale.

Ndër të tjera, ajo këshillon luajtjen e roleve dhe shfaqjen publike të dashurisë intime. Amy filloi të takohej me burra të martuar pasi burri i saj e tradhtoi. Ajo shpjegoi se dëgjon të njëjtat ankesa nga dashnorët e saj dhe beson se ka mënyra për të shmangur çdo lidhje jashtëmartesore. Amy, një ish-mësuese, rekomandon të sjellësh më shumë eksitim në dhomën e gjumit, pavarësisht nëse kjo përfshin shikimin e videove pornografike.