Celebrities Fashion

Një vështrim i paharrueshëm nga Babagjyshi i keq i Billy Bob Thornton!

Z. Billy Bob Thornton ka veshur diçka jashtëzakonisht të papritur tani. Fiks si Fargo. Veshjet e përputhshme të grupit të tij Boxmasters. Por ndoshta më e papërshtatshme është kostumi i çuditshëm edhe i qendrës tregtare të Shën Nikollës që ai e ka në Bad Santa.

Ashtu si klasikët kulturor të Krishtlindjeve me një këngë të krishtlindjeve, është një jetë e mrekullueshme, por edhe një armë vdekjeprurëse si Bad Santa i vitit 2003 që paraqet protagonisti si një mundësi edhe për rinovim ku Thornton e fillon filmin në fund.

Willie T Soke shkon në një qendër tregtare çdo dhjetor, i veshur si Babagjysh, dhe ka pak për të sugjeruar se kjo do të ndryshojë. Ky mashtrues i sprovuar, i kthyer në punëtor sezonal, ka qenë një herë në burg, është martuar dy herë dhe i është shmangur sprovës. Ai ka thënë:

Më kanë goditur syrin, më kanë nxjerrë një veshkë dhe kam marrë një copë kocke në kyçin e këmbës që nuk do të shërohet kurrë.

Shpirti i tij, thotë kolegu i tij, është i çuditshëm. Dhe duke gjykuar nga pamja e lodhur në fytyrën e tij, ai ka parë të paktën një shumë Krishtlindje.

Me pak fjalë, ajo që po jep ky Santa nuk është domosdoshmërisht diçka që ju dëshironi. Dhe kjo është para se të arrijmë tek një version tjetër. Versioni “i pavlerësuar” i filmit lëshon bomba dhe një rekord për një film Krishtlindjesh. Në qendrat tregtare të Phoenix, fryma festive do të thotë qartë diçka shumë e ndryshme nga ajo që bën në Bedford Falls. Dhe nëse ushqeheni gjatë festave, ne ju inkurajojmë ta bëni këtë me përgjegjësi.

Megjithatë, Babagjyshi i keq nuk është pa mësimet e jetës. Kryesisht, çfarë do t’ju japin rrobat e duhura, edhe kur vishen keq. Asgjë këtu nuk është e varur me kujdes. Qasja në paratë e vogla të dyqanit, por edhe besimi i fëmijëve naivë. Kur një djalë e pyet Willie nëse është babagjyshi i vërtetë, ai përgjigjet:

Jo, unë jam një kontabilist. Unë e vesh këtë veshje si një deklaratë mode, në rregull?

Ashtu si me barfën e Thornton-it që e urren veten dhe urren kukudhët, historia prapa veshjes tradicionale të Santa është pak e turbullt. Në poezinë e vitit 1823 që i atribuohet më vonë shkrimtarit amerikan Clement Clarke Moore, Shën Niku ishte i veshur i gjithi me lesh, nga koka te këmbët. Gjatë gjithë shekullit të 19-të, barku i vogël i rrumbullakosur i Babait të Krishtlindjeve u pa kryesisht me veshje të nxirë ose jeshile derisa karikaturisti i “Harper’s Weekly”, z. Thomas Nast popullarizoi kostumin e kuq. Ishin vizatimet e zotit Haddon Sundblom për Coca-Cola-n në vitet 1930 që ndihmuan në fiksimin e këtij imazhi festiv.

Babagjyshi i keq mund të ketë rënë nga vagoni i pjesës ku po vijnë festat, por ai nuk është i pari që e përmbys kostumin.

Babagjyshi i keq mund të ketë rënë nga vagoni i pjesës ku po vijnë festat, por ai nuk është i pari që e ka përmbysur kostumin e famshëm, të Grinch i Dr Seuss vendosi një kapelë dhe pallto të Santa Claus në përpjekjen e tij për të prishur Krishtlindjet për Whos. Ndërkohë, filmi kult i vitit 1984 “Silent Night, Deadly Night” e çoi mashtruesin Santa në një oxhak shumë të gabuar.

Në mesin e viteve 1990, në jetën reale, Shoqëria Cacophony, bllokuesit e kulturës të Bregut Perëndimor pas festivalit Burning Man, ku u shkaktuan keqardhje me të parin e saj Santa Rampages. Mijëra argëtues të dehur të veshur si njeriu i madh u gjendën në rrugët e San Franciskos, dhe më vonë të Los Anxhelos, Seattle dhe Portland, duke zgjedhur hapësirat publike, ndërsa këndonin këngët e Krishtlindjeve. Se një nga anëtarët më të shquar të këtij urdhri, Z. Chuck Palahniuk, vazhdoi të shkruante Fight Club tregon shumë. Rampages që atëherë janë përhapur globalisht dhe kanë shkaktuar fenomenin SantaCon.

E gjithë kjo do të thotë se Santa i keq Thornton është larg nga më e keqja. Por gjithashtu, sipas fjalëve të J Fred Coots dhe Haven Gillespie dhe Frank Sinatra, Bing Crosby, Michael Jackson, Bruce Springsteen dhe Michael Bublé dhe, padyshim, zonjës Mariah Carey kështu që më mirë kini kujdes.

Pra, gëzuar Krishtlindjet për të gjithë, dhe për të gjithë një natë të mirë, por jo shumë të mirë.