Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Tech

Njihuni me robotët shpërndarës në Finlandë!

Një qendër e re zhvillimi po punon për robotët e dorëzimit “Scout”. “Amazon” po krijon një qendër zhvillimi në Finlandë për robotët e saj të shpërndarjes “Scout”, të cilët supozohet se ecin në mënyrë të pavarur nëpër trotuare.

Ekipi në Helsinki, i cili fillimisht ka një duzinë të mirë punonjësish, duhet të zhvillojë softuer që automjetet mund të përdorin për të shmangur pengesat. “Amazon” deri më tani ka lejuar robotët e vegjël, të cilët duken si një kuti e ftohtë në gjashtë rrota, të lëvizin në katër vende në Shtetet e Bashkuara.

Robotët e dorëzimit deri më tani janë përdorur kryesisht në një masë të kufizuar në zona individuale, si dhe në ndërmarrjet ose mjediset e universitetit. Në Gjermani, ndër të tjera, “Amazon” gjithnjë e më shumë po mbështetet në dërgesat e vetë-drejtuara në vend të shërbimeve postare.

Rikujtojmë, se Toyota zbuloi një robot të ri që mund të bëjë punët e brendshme të shtëpisë si pastrimi i tavolinave dhe fshirja e sipërfaqeve të tjera. Toyota ka treguar robotë të ndryshëm më parë, përfshirë një që luante një violinë. Vitin e kaluar, kompania zbuloi një droid 6ft-10 inç, CUE 4, që mund të vraponte nëpër një fushë basketbolli, të merrte një top dhe të bënte një “goditje të saktë”.

Së fundmi, një prototip i një makine fluturuese ka përfunduar një fluturim 35-minutësh midis aeroporteve ndërkombëtare në Nitra dhe Bratislavë në Sllovaki. Avioni hibrid i kompanisë, AirCar, është i pajisur me një motor të BMW dhe funksionon me karburant të rregullt me pompë benzine.