Lifestyle

Nuk merrni përgjigje nga rekrutuesit e punës që keni aplikuar?! Ja pse ndodh dhe si ta përballoni…

Kemi dëgjuar të thuhet se puna jote nuk është jeta jote, por kur kërkon punë prej muajsh pa marrë shumë intervista, e lëre më oferta, mund të jetë shkatërruese. Një përdorues i LinkedIn, Veronica R. Chiesi Brown, raportoi se nga 174 punët për të cilat ka aplikuar, ajo ka shënuar tre intervista, tre refuzime (2%), 32 (18%) refuzime të krijuara automatikisht dhe në pjesën tjetër (80 %) ajo ishte si një fantazëm. Është sikur këto gra të dërgonin aplikacionet në vrimat e zeza.

Unë nuk kërkoj punë. Unë thjesht dua të mbahem në radar. . . Të ndihesha i harruar ka qenë e vështirë, por jam elastike dhe po zgjedh të mos lejoj që periudhat e vështira në tregun e punës të më rrëzojnë.

Ky është qëndrimi i duhur, veçanërisht kur merrni parasysh atë që shumë nuk janë të vetëdijshëm, që në pjesën më të madhe, njerëzit janë fajtorë. Ky është rasti për një sërë arsyesh, sipas Maryam Jahanshahi, bashkë-themeluese dhe drejtuese e R&D në Datapeople, një ofruese e rekrutimit të softuerit analitik, i cili thekson “kërkesat e shkruara keq për punë, mospërputhje midis HR dhe biznesit, jashtë grupe me pagesë në treg dhe më shumë.” Me fjalë të tjera, ka të ngjarë që në disa raste, nuk kishte asgjë të keqe me aplikimin e Pitman ose kualifikimet e saj.

Mos harroni se një e treta e të gjitha postimeve të punës në web janë problematike, duke e bërë të mundshme që të paktën disa aplikacione të kenë vdekur pas mbërritjes. Vlen gjithashtu të theksohet se mund të ketë një përqindje të vogël të vendeve të punës që postohen vazhdimisht, si p.sh. për punë të nivelit fillestar ose role ku qarkullimi është i lartë. Loretta Barr, një trajnere karriere në Korn Ferry, një firmë konsulence menaxhimi që është e specializuar në kërkimin dixhital, ekzekutiv, kontraktimin e procesit të kontraktimit dhe kërkimin profesional, tha se mund të ketë arsye të tjera që aplikantët të mos marrin përgjigje ose të ngadalta.

Ndonjëherë punëdhënësit mund të postojnë një punë për të parë nëse ka një grup kandidatësh atje. Ose ndoshta ata po mendojnë të pushojnë dikë, por duan të rreshtojnë së pari një zëvendësues.

Peter Cappelli, një profesor në shkollën e biznesit Wharton, tha se “disa postime pune janë të rreme” në atë që disa punëdhënës postojnë vende pune pa synuar ndonjëherë të punësojnë një individ nga jashtë kompanisë për të respektuar politikat ligjore dhe të mundësive të barabarta. Ai shtoi se:

Ndonjëherë punëdhënësit nuk janë të gatshëm të paguajnë rrogën që kërkon tregu, por ata nuk janë të gatshëm as të ndryshojnë kë kërkojnë, kështu që puna nuk plotësohet kurrë. Edhe këtu problemi qëndron tek shpallja e punës dhe jo tek personat që aplikuan. Në raste si këto, nuk është gjithmonë e qartë se çfarë të bëhet me aplikacionet, kështu që ato mbeten në harresë derisa posti i punës të mbyllet përfundimisht.