Tech

Objektivat e reja të Apple, të prodhohen kufjet AirPods dhe Beats në Indi!

Apple së fundmi ka kërkuar që të prodhohen disa nga kufjet e saj AirPods dhe Beats në Indi që në fillim të vitit të ardhshëm, sipas një raporti të Nikkei Asia. Bisedimet shënojnë përpjekjen e fundit të kompanisë për të ulur rrezikun e ndërprerjeve të zinxhirit të furnizimit në Kinë për shkak të bllokimeve të COVID-19 dhe rritjes së tensioneve tregtare SHBA-Kinë. Apple thuhet se ishte në diskutime në gusht për të zhvendosur disa nga Apple Watches, MacBooks dhe HomePods në Vietnam.

Apple ende mbështetet shumë në Kinë për shumicën e prodhimit të iPhone. Së fundmi Apple ka pohuar se ka filluar të prodhojë modelin iPhone 14 në Indi. Kompania prodhon shumicën e telefonave të saj në Kinë, por ka zhvendosur një pjesë të prodhimit jashtë vendit pasi tensionet rriten midis Washingtonit dhe Pekinit.

Politikat ‘zero-COVID’ të Kinës, që kanë shkaktuar bllokime të përhapura, kanë shkaktuar gjithashtu ndërprerje të mëdha për bizneset gjatë pandemisë. Foxconn, një nga partnerët e prodhimit të Apple, do të prodhojë kufjet Beats në Indi dhe do të përpiqet të prodhojë AirPods atje në të ardhmen, sipas raportit. Luxshare Precision Industry, e cila prodhon AirPods të Apple në Vietnam dhe Kinë, do të ndihmojë gjithashtu në përpjekjet e prodhimit të AirPods në Indi.

Ndërkaq, ju rikujtojmë se BE ka dhënë dritën jeshile për një karikues për të gjitha pajisjet. Deri në vitin 2024 në Bashkimin Evropian duhet të ekzistojë një pajisje e njëjtë për mbushje të baterive të telefonave, tabletëve dhe kamerave. Parlamenti Evropian ka votuar të martën , me 602 vota pro dhe vetëm 13 kundër. Kompania amerikane Apple pritet të preket më së shumti nga ky vendim, pasi nënkupton që ajo duhet të ndryshojë portën e mbushjes së baterive të pajisjeve të saj.