Bota

Pamje të rënda nga Meka, të vdekur dhe njerëz të shtrirë në tokë nga i nxehti! (VIDEO)

Një video rrëqethëse po qarkullon në platformën “X”, ajo tregon pamje të trupave pajetë të personave që kanë shkuar për të kryer haxhin në Mekë, duke u transportuar me kamionë.

Sipas mediave të huaja më shumë se 1000 njerëz kanë vdekur nga vapa gjatë peligrinazhit në Mekë.

Besimtarët thuhet se janë përballur me temperatura deri në 52 gradë celsius, gjë që e ka vështirësuar edhe më shumë kryerjen e peligrinazhit, e ka shkaktuar humbje jete.

Fotot e shpërndara në internet tregojnë trupa të mbuluar dhe të lënë në rrugë pasi ranë viktimë e valës së nxehtë të nxehtë, ndërsa shumë të tjerë pësuan lodhje të rëndë dhe duhej të transportoheshin urgjentisht në vend të sigurt.

Pelegrinët e paregjistruar përbëjnë më shumë se gjysmën e atyre që humbën jetën, sipas një numërimi nga AFP, me shumë të paaftë për të hyrë në objektet me ajër të kondicionuar dhe ndihmën nga autoritetet.

Një Imam britanik i përshkroi skenat si ‘rrëqethëse’ dhe tha se ishte e pamundur për pelegrinët të ecnin nëpër rrugë dhe të mos shihnin njerëz që vuanin nga vapa përvëluese.