Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Aktualitet

Pandemia, nga sot lejohen grumbullime deri në 50 persona

Nga sot lejohen grumbullimet në ambientet e jashtme deri në 50 persona nga 10 që ishte më parë, por duke respektuar rregullat e distancës sociale në zbatim të protokolleve anti-COVID. Ndërkohë nga 1 qershori është hequr detyrimi i mbajtjes së maskës mbrojtëse në ambientet e jashtme, por ajo është e detyruar të mbahet në ambientet e brendshme.

Gjithashtu ora policore është shtyrë me 60 minuta dhe fillon nga ora 23:00-06:00.

Nga 1 korriku do të hyjnë në fuqi masa të reja anti-COVID. Kështu në fillim të muajit të ardhshëm ora policore shtyhet për në mesnatë dhe zgjat deri në 6:00 të mëngjesit.

Do të lejohen kampionatet sportive me prezence te tifozeve me kapacitete te reduktuara deri ne 30% sipas protokollit te IShP. Gjithashtu nga 1 korriku i hapet drita jeshile dhe aktiviteteve kulturore dhe shfaqjeve artistike.

Ndërkohë theksojmë se mbetet i pandryshuar orari për muzikën, që nuk lejohet në fashën kohore 22:00-06:00.

Njoftimi i plotë

Nga sot grumbullimet në ambientet e jashtme nga 10 persona bëhen 50 persona, duke respektuar rregullat e distancës sociale në zbatim të protokolleve të ISHP.

Ministria e Shëndetësisë thotë se plani i lehtësimit të masave antiCOVID duhet të shoqërohet me respektim të rregullave, për kufizimin e përhapjes së COVID.

Kujtojmë se nga 1 qershori është hequr detyrimi i mbajtjes së maskës mbrojtëse janë ambientet e jashtme, por ajo është e detyruar të mbahet në ambientet e brendshme. Gjithashtu ora policore është shtyrë me 60 minuta dhe fillon nga ora 23:00-06:00. Nga 1 korriku do të hyjnë në fuqi masa të reja.

Nga 1 Korriku:
• ora policore shtyhet ne oren 24.00 -06:00.
• Orari per muziken nuk ndryshon, pra do mbetet ora 22:00.
• lejohen kampionatet sportive me prezence te tifozeve me kapacitete te reduktuara deri ne 30% sipas protokollit te IShP.
•lejohen aktivitetet e teatrove, shfaqeve artistike dhe kulturore, konferencave, me kapacitet te reduktuar deri ne 30% te spektatoreve apo pjesemarresve, sipas protokolleve te IShP.