Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota

“Pandora Papers” kreu i PPE-së reagon ashpër: BE duhet të vendosë sanksione të qarta për vendet e përfshira!

Pas publikimit të “Letrave Pandora”, kreu i Partisë Popullore Evropiane (PPE) Manfred Weber, bëri thirrje për më shumë përgjegjësi për Bashkimin Evropian kundër parajsave tatimore, miratimin e ligjeve më të rrepta dhe zhvillimin e mëtejshëm të Europol.

Ne kemi nevojë për një lloj FBI -je evropiane, një zonë evropiane e përgjegjësisë për autoritetet tona hetimore. Ne duhet të zhvillojmë më tej Europolin në një lloj autoriteti tatimor, i cili më pas ka edhe juridiksione hetimore. Ky autoritet duhet të jetë në gjendje të gjykojë në mënyrë neutrale atë që po ndodh në vende. Vetëm atëherë ligjet tona do të kenë fuqi reale dhe vetëm atëherë do të jemi në gjendje ta luftojmë çështjen në planin afatgjatë. Ne duhet të shpejtojmë ,” tha ai për ZDF.

Në përgjithësi, nuk është bërë përparim i mjaftueshëm në BE në luftën kundër pastrimit të parave, evazionit fiskal dhe evazionit fiskal. Ligji tatimor është një kompetencë kombëtare dhe Shtetet Anëtare të BE -së nuk janë mjaftueshëm të gatshme për të bashkëpunuar.

E ashtuquajtura lista e zezë, në të cilën BE klasifikon vendet dhe rajonet si parajsa tatimore, nuk është mjaft e saktë. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për një rishikim të kësaj liste dhe gjithashtu sanksione të qarta kundër vendeve në të cilat përdoren këto modele të mashtrimit tatimor.

“Vendet që nuk kanë bashkëpunuar me autoritetet tatimore vendore nuk duhet të kenë më qasje në zonën financiare të eurozonës ose qasje në Evropë përmes vizave-” shtoi ai.