Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota

Pandora Papers, Rusia hedh poshtë të dhënat që implikojnë Putinin!

Rusia ka hedhur poshtë të dhënat e zbuluara nga Pandora Papers duke i konsideruar si “pretendime të pabazuara” .

Pandora Papers që përfshin rreth 600 gazetarë nga mediat, duke përfshirë The Washington Post, BBC dhe The Guardian, është i bazuar në një rrjedhje informacioni prej 11.9 milionë dokumenteve nga 14 kompanitë e shërbimeve financiare në mbarë botën.

Putini nuk përmendet drejtpërdrejt, por ai është i lidhur nëpërmjet bashkëpunëtorëve me pasuritë sekrete në Monaco, veçanërisht një shtëpi bregdetare e blerë nga një grua ruse që raportohet të ketë pasur një fëmijë me udhëheqësin rus.

Por zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov të hënën i kritikoi të dhënat që ioshiin bazuar si “vetëm një grup pretendimesh kryesisht të pabazuara”.

“Ne nuk pamë asgjë për pasurinë e fshehur brenda rrethit të brendshëm të Putinit,” tha Peskov, duke shtuar se nuk ishte e qartë se si mund t’i besohet këtij informacioni.

Hulumtimi zbulon se prona prej 4 milion dollarësh në Monaco është blerë përmes një kompanie në det të hapur deri në fund të vitit 2003 për një grua, vendase e qytetit të lindjes të Putinit, Shën Petersburg – e cila më parë u raportua se kishte një lidhje me Putinin.

“Nëse ka botime serioze, të bazuara në diçka konkrete dhe i referohen diçkaje specifike, atëherë ne do t’i lexojmë me interes,” tha Peskov.