Celebrities Film & Tv

Para se të njiheni me Doctor Strange 2, ju prezantojmë me ylli e ri të “Marvel”!

Pas “Spider-Man: No Way Home”, hyrja e radhës në “Marvel Cinematic Universe” premton surpriza. Siç u zbulua, Doctor Strange në “Multiverse of Madness” do ta shohë të përballet me një multivers në copa dhe për këtë, ai do të ketë nevojë edhe për ndihmë.

Rekrutimi më i shumëpritur i Strange është, natyrisht, një Wanda pas Westview. Por vazhdimi i “Doctor Strange” do të prezantojë gjithashtu një personazh krejtësisht të ri në MCU , ai që ka të ngjarë të jetë pjesë përbërëse e ekipit të magjistarit dhe ndoshta Avengers në tërësi. E portretizuar nga Xochitl Gomez i The Baby-Sitters Club, America Chavez është një heroinë e re që bëri paraqitjen e saj të parë në Marvel Comics në vitin 2011 në Vengeance #1.

Origjina e personazhit të saj kthehet në një vend të quajtur “Utopian Parallel”, e përshkruar nga Marvel si “një mbretëri jashtë kohës dhe hapësirës konvencionale”. Atje, ajo u rrit nga dy nëna që sakrifikuan veten për të mbrojtur Paralelin nga një kërcënim misterioz, duke frymëzuar Amerikën të bënte të njëjtën gjë për pjesë të tjera të multiversit, duke përfshirë Tokën, ku ajo përfundimisht bie në lidhje me  Young Avengers kur ajo është rreth 17 vjeç.

Gomez tha për Entertainment se:

Unë as nuk mund ta shpjegoj se sa e nderuar jam që kam mundur të marr një rol të tillë, jo vetëm një latine, por thjesht një vajzë, një vajzë e re, një superhero, dhe kjo do të thotë kaq shumë. 

Kur bëhet fjalë për fuqitë, America Chavez, e njohur si Miss Amerika, ka një nga aftësitë më mbresëlënëse në të gjithë ekipin e Marvel. Ajo jo vetëm që mburret me shpejtësinë, forcën dhe qëndrueshmërinë mbinjerëzore, por gjithashtu mund të fluturojë dhe teleportojë. Sigurisht, kjo mund të duket si gjëra mjaft standarde superhero. Si arriti ajo një vend në ekipin e Strange, konkretisht? Epo, kjo do të ishte aftësia e Amerikës për të udhëtuar mes dimensioneve. Ajo hap vrima në formë ylli drejt e përmes tyre.

Deri më tani, Amerika është konfirmuar vetëm për Multiverse of Madness, por është e sigurt të supozohet se historia e saj do të vazhdojë. Si fillim, ajo është një figurë e Marvel-it që krijon histori si heroi i parë latin i MCU, LGBTQ+. Ajo është gjithashtu shoqe e ngushtë me Kate Bishop në Marvel Comics, duke e lidhur më tej me “Young Avengers”, të cilët po grumbullohen vazhdimisht në ekran, nga Hawkeye deri në “Ant-Man & the Wasp: Quantumania” të vitit 2023.