Health & Beauty

Parukieri profesionist zbulon sekretin për të nxitur rritjen e flokëve!

Shumë prej nesh mund të ndikohen nga cikli i modave të internetit për këtë temë. Një parukier profesionist i krahasoi këto me modat e humbjes së peshës. Chris Wenzel, profesori i Blowout tha:

Rritja e flokëve në internet është shumë si humbja e peshës. Ju vazhdimisht keni njerëz që vijnë tek ju duke u përpjekur t’ju tregojnë për dietën ose stërvitjen më të re. Po rrotullohen përreth, duke ndjekur çdo gjë që është më e njohura në këtë moment një ditë do të jetë mente, tjetrën do të jetë vaj rozmarine dhe më pas do të jetë ujë orizi, nuk ka asnjë mënyrë për ta treguar.

Chris tha se e urrente të shihte njerëz duke humbur kohën dhe paratë e tyre duke provuar këto produkte. Në fund të fundit, “rritja e flokëve nuk është aq e vështirë nëse e kuptoni”, tha ai.

Ndaloni së ndjekuri trendin e rritjes së flokëve

Së pari, Chris trajtoi disa ‘mirazhe flokësh’ që kanë qarkulluar në mediat sociale. Ai vuri në dukje tendencat e rritjes së flokëve si uji i orizit dhe vaji i rozmarinës dhe mentes. Ai pyeti:

A keni menduar ndonjëherë pse asnjë nga markat kryesore të kujdesit të flokëve nuk i përdor ato përbërës në produktet e tyre?

Chris këshilloi që të ndaloni së ndjekuri modat dhe në vend të kësaj t’i përmbaheni produkteve që janë provuar dhe testuar. Sipas parukierit:

Shumica e njerëzve po i afrohen rritjes së flokëve nga një kënd krejtësisht i gabuar. Njerëzit priren të përqendrohen në faktin se flokët nuk duket se po rriten shpejt. Arsyeja pse njerëzit me flokë të gjatë kanë flokë të gjatë nuk është sepse i rritën brenda natës, por sepse po bëjnë diçka tjetër.

Kujdesuni për majat tuaja

Sipas Chris, sekreti i flokëve të gjatë nuk qëndron në mënyrën se si t’i rritni më shpejt, por ka të bëjë me mënyrën se si ju shtoni gjatësinë dhe trupin në skajet e tyre. Eksperti shpjegon:

Majat tuaja janë pjesa më e vjetër dhe më e dëmtuar e flokëve tuaj. Për shkak të kësaj, ato janë jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj thyerjes dhe sa herë që prishen ju humbni gjatësinë, gjë që i bën flokët tuaj më të shkurtër.

Lënë në duart e veta, flokët tuaj do të rriten vetëm në një gjatësi të caktuar. Por parukierja tha se kjo është diçka mbi të cilën ju keni kontroll dhe mund ta ndryshoni për t’i bërë flokët tuaj më të gjatë. Kështu që ju duhet të kujdeseni për majat tuaja, tha Chris dhe një mënyrë për ta bërë këtë është vaji i flokëve që do t’i hidratojë ato dhe do ta mbyllë të gjithë lagështinë.