Aktualitet

Pas 3 ditësh “pushim”, nesër të gjithë nxënësit dhe mësuesit kthehen në shkolla!

Pas një pushimi 3 ditor, nesër të gjithë nxënësit dhe mësuesit në të gjitha shkollat në vend do të kthehen në banka për të vijuar mësimin! I ftohti polar që kishte mbërthyer vendin tonë ka nisur të largohet, për rrjedhojë Ministria e Arsimit nuk e ka gjykuar të arsyeshme që të shtynte vendimin për pezullimin e mësimit, e ndërsa ende nuk ka një datë se kur do të zëvendësohen orët e humbur.

Në fjalën e saj, në përfundim të mbledhjes së qeverisë, ministrja e Arsimit, Evis Kushi tha se kjo situatë nuk ka ndodhur vetëm në Shqipëri, por edhe në vendet e tjera fqinje, si Greqia apo Turqia, dhe qëllimi kryesor ka qenë ruajtja e shëndetit të nxënësve.

Nesër të gjithë do të kthehen në shkolla. Në e pamë që temperaturat ishin jo të zakonshme për një vend si Shqipëria, dhe kjo nuk është një gjë që ndodh vetëm në Shqipëria, eddhe Greqia e i mbylli shkollat, edhe Turqia, që janë më të zhvilluara dhe rrugët më të mira. Arsyeja nuk ka qenë vetëm ngrohja, por rreziku që has një nxënës, tha Kushi.

Në një kohë kur shumë kanë pyetur se përse janë mbyllur shkollat dhe jo çerdhet apo kopshtet, Kushi ka dhënë argumentet e saj.

Çerdhet janë në varësi të Bashkive, por edhe prindërit nuk janë të detyruar, ndërkohë që shkolla ka një program që nëse nxënësit mungojnë marrin mungesa pa arsye. Ishte e nevojshme për të parandaluar çdo lloj rreziku, tha Kushi.